Fotbal / Începe revoluţia în Liga I

Sezonul 2015/2016 se anunţă a fi unul incendiar la propriu, după ce LPF a probat noul sitem de desfăşurare a campionatului, cu sistem play-off şi play-out / FOTOŞ Dan Bodea

Adunarea Extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal a adoptat viitorul sistem competiţional al Ligii I de fotbal. Astfel, din sezonul 2015/2016 în primul eşalon vor evolua doar 14 echipe şi nu 18 câte sunt în acest moment. La sfârşitul campionatului viitor vor retrograda nu mai puţin de 6 echipe, ceea ce va face ca întrecerea să fie una mai mult decât motivantă.

Doar trei cluburi au votat împotriva noului sistem, dar acesta a fost aprobat, în condiţiile în care avea nevoie de 10 voturi favorabile. Campionatul 2015/2016 va avea doar 26 de etape în prima fază, sezonul regulat, după care se va trece la fazele play-off, respectiv play-out, în care se vor întrece pentru titlul de campioană primele 7 clasate, ultimele 7 urmând să lupte pentru evitarea retrogradării.

Un alt subiect „fierbinte” pe ordinea de zi a Adunării Extraordinare a Ligii Profesioniste, a fost împărţirea banilor din drepturile TV. Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu a propus ca 20% din bani să fie condiţionată de folosirea a 5 jucători români, pe toată durata meciurilor însă, propunerea a fost respinsă de reprezentanţii cluburilor din Liga I. Astfel, banii din drepturile TV vor fi împărţiţi în mod egal echipelor, în cuantum de 30% din suma totală, iar 70% vor reveni cluburilor după grila care a fost folosită şi în actualul campionat.

În linii mari însă, fiecare club va primi câteva sute de mii de euro în plus începând cu sezonul 2015/2016.

Distribuie:

Postaţi un comentariu