Fotbal feminin / Superligă, caut sponsor!

Superliga de fotbal feminin din România va avea un sponsor strategic care va premia echipele participante în sezonul 205/2016 / Foto: Dan Bodea

Marți a avut loc la Casa Fotbalului, Adunarea Generala a Cluburilor de fotbal feminin, afiliate la Federația Română de Fotbal (FRF). În prezența președintelui FRF, Răzvan Burleanu, reprezentanții forului de la București au promis că vor intensifica eforturile pentru ca fotbalul feminin din România să ajungă în topul țărilor din Europa. Răzvan Burleanu a promis chiar înființarea unui Centru de elită pentru fotbalul feminin, în 2017.

Noul secretar general adjunct al FRF, Gabi Bădescu, a mai anunţat că sunt discuţii cu un sponsor strategic pentru Superliga de fotbal feminin, competiție care va căpăta denumirea acestuia, dacă se vor perfecta documentele de colaborare și sponsorizare. O altă noutate a fost cu privire la formatul întrecerii interne începând cu sezonul 2015-2016. Conform propunerii făcute de oficialii FRF, campionatul României de fotbal feminin va avea patru niveluri valorice, ultimul nivel fiind adresat fetelor sub 14, respectiv sub12 ani.

De buna organizare şi desfăşurare a acestui nivel se vor ocupa Asociaţiile Judeţene de Fotbal. Şi liga a II-a, de Tineret Speranțe, va fi împărțită în grupe de maximum 6 echipe, după criteriul geografic, fiecare câștigătoare a seriei urmând să evolueze la Turneul final, iar primele două clasate vor promova în eșalonul superior, respectiv Liga 1. În acest eşalon echipele vor fi distribuite în două serii de câte opt echipe, tot după criteriul geografic.

Locul 1 din fiecare serie promovează direct în Superligă, iar locurile secunde vor disputa un meci de baraj, tur-retur, desemnat prin tragere la sorți, cu echipele clasate pe locurile 7-8 din Superligă. S-a mai propus ca pe lângă campioana României care va participa în UEFA Women’s Champions League, echipele clasate pe locurile 2 și 3 din Superliga României să participe la Cupa Balcanica.

Proiectul acestei noi competiţii va fi depus în cel mai scurt timp la UEFA. Deasemenea, s-a mai stabilit ca şi câştigătoarea Cupei României să fie premiată în bani. 3.000 de euro va încasa învingătoarea din finală, celelalte trei echipe calificate în semifinale urmând a fi remunerate cu 1500 euro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu