Fotbal / Echipa naţională ar putea reveni la Cluj

Foto: Dan Bodea

Patru stadioane din România au toate avizele de funcţionare din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), arena din Complexul Sportiv Dinamo, stadionul din Turnu Severin, Dr Constantin Rădulescu şi Cluj Arena, ultimele două din Cluj-Napoca. Astfel, până la remedierea deficienţelor, echipa naţională de fotbal a României ar putea evolua la Cluj în partidele amicale pe care Federaţia Română de Fotbal (FRF) le va contracta până la participarea „Tricolorilor” la turneul final al Campionatului European de anul viitor.

La începutul acestei săptămâni ISU Cluj a dat aviz favorabil organizării de evenimente sportive şi pe Cluj Arena. Iniţial doar arena Dr Constantin Rădulescu putea găzdui partide oficiale, motiv pentru care şi campioana Steaua a ales stadionul din Gruia drept „casă” pentru meciul din ultima etapă a Ligii 1, cu FC Botoşani. De la inaugurare şi până zilele trecute Cluj Arena a funcţionat fără autorizaţie, fiind pusă în pericol organizarea meciului dintre Universitatea şi FC Bihor, din ultima etapă a turului sezonului regulat al Ligii a 2-a, programat miercuri.

În urma inspecţiilor efectuate la al doilea cel mai mare stadion al ţării, ISU Cluj a dat „undă verde” pentru funcţionare.

„A fost un control amănunțit și toate verificările au dus la concluzia că se pot organiza meciuri pe Cluj Arena. Așa cum am spus-o de fiecare dată noi suntem deschiși oricărei colaborări și, în condițiile în care în țară nu sunt decât patru stadioane avizate, aşteptăm echipa naţională să joace pe Cluj Arena meciurile următoare”, a declarat Radu Rațiu, directorul societății care administrează Cluj Arena.

Prima partidă oficială, după avizarea arenei, va avea loc, miercuri, de la ora 14.00, între Universitatea Cluj și FC Bihor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu