Fotbal / Dosarul transferurilor, o nouă amânare

Curtea de Apel Bucureşti a dat un nou termen în dosarul transferurilor, pentru 4 noiembrie

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a respins luni cererea avocatului lui Jean Pădureanu de efectuare a unei expertize medico-legale care să arate că patronul Gloriei Bistriţa se află în imposibilitate de a da declaraţii.

Luni CAB a acordat un nou termen pentru data de 4 noiembrie, când urmează să fie audiaţi şase martori, respectiv fostul impresar Sică Puşcoci, fostul fotbalist Cosmin Contra (acum antrenor la Petrolul Ploieşti), Dinu Gheorghe (preşedinte executiv la Astra Giurgiu), Nicolae Badea, Ion Ionică şi Gheorghe Pecheanu, toţi foşti membri în Consiliul Director al FC Dinamo în 2003, când a fost perfectat transferul lui Dan Alexa la Beijing Guoan.

La termenul de luni a fost audiat Gheorghe Popescu, fost angajat al firmei Becali Sport, el fiind singurul care a dorit să fie audiat la acest termen. Popescu a spus că îşi menţine declaraţiile date anterior în acest dosar, atât la urmărirea penală, cât şi în faţa instanţei şi a adăugat că nu recunoaşte faptele reţinute în sarcina sa.

Avocatul lui George Copos a cerut efectuarea unei expertize financiar-contabile ce se referă la transferul lui Cristian Dulca la Pohang Steelers şi cel al lui Daniel Pancu la Galatasaray Istanbul. Avocaţii lui George Copos, Gheorghe Neţoiu, Jean Pădureanu, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Victor Becali, Ioan Becali şi Gheorghe Popescu au anunţat luni că vor depune o serie de probe cu înscrisuri, vor cere efectuarea de expertize financiar-contabile şi vor chema mai mulţi martori în vederea audierii.

Astfel, aproximativ 50 de martori urmează să fie audiaţi de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti în dosarul transferurilor din fotbal a cărui judecare a început în urmă cu cinci ani şi care a fost retrimis la CAB după o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Odată cu intrarea în vigoare a noilor Coduri penal şi de procedură penală, în februarie 2014, pedeapsa pentru înşelăciune se va micşora, urmând să se încadreze în limitele de la unu la cinci ani, ceea ce va duce şi la micşorarea termenului de prescripţie a acestei infracţiuni, lucru de care ar putea beneficia şi cei opt inculpaţi din dosarul Transferurilor.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 20 mai să trimită spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti dosarul transferurilor în care opt oameni din fotbal sunt acuzaţi de spălare de bani şi evaziune fiscală.

Distribuie:

Postaţi un comentariu