Fotbal / CFR ar putea da peste Dinamo Minsk în turul 3 al Ligii Europa

Sergiu Negruţ se pregăteşte să întâlnească pe Dinamo Minsk în Europa League, dacă CFR va elimina pe Jagodina din turul 2 preliminar / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a remizat, scor 0-0, în manşa tur din turul doi preliminar al Europa League, în compania sârbilor de la Jagodina FK, dar antrenorul Vasile Miriuţă este optimist că echipa sa va face pasul spre următoarea fază a întrecerii chiar pe terenul adversarei din competiţia continentală. Dacă se vor califica, CFR-iştii vor da peste un alt adversar dificil, Dinamo Minsk, medaliată cu bronz în precedenta ediţie a campionatului din Belarus şi lider autoritar al clasamentului în actualul sezon.

Gruparea din capitala statului baltic este una dintre cele mai galonate formaţii care a activat în în campionatul fostei URSS. 21 de trofee strălucesc în vitrina formaţiei din Minsk. Până să se bată pentru un loc în play-off-ul Europa League Dinamo Minsk mai are de disputat returul cu finlandezii de la MyPa-47 însă, meciul este o simplă formalitate după ce în tur, la Minsk, bieloruşii s-au impus cu scorul de 3-0.

Tragerea la sorţi a meciurilor din turul 3 preliminar al competiţiilor continentale intercluburi a avut loc vineri, la Nyon. În Liga Campionilor, Steaua va da, cel mai probabil, peste mai vechea ei cunoştinţă, Dinamo Tibilisi, echipă pe care a eliminat-o şi anul trecut în aceaşi fază a Ligii Campionilor. La formaţia din capitala Georgiei evoluează şi fostul atacant al Universităţii Cluj, Dorin Goga. Fotbalistul este principalul marcator al georgienilor, obţinând şi gheata de bronz a campionatului trecut.

Calculele hârtiei îi plasează pe fotbaliştii de la Dinamo în postura de favoriţi în faţa celor de la Aktobe, în ciuda înfrângerii la limită, scor 0-1, în manşa tur. Dacă se vor califica gruzinii de la Aktobe vor porni cu şansa a doua în faţa campioanei României. În precedentele 10 participări în competiţiile continentale eurasiaticii nu s-au calificat niciodată în faza grupelor. Aktobe e formată în mare parte din jucători kazaci, iar valoarea lotului nu depăşeşte 10, 5 milioane de euro. Steaua rămâne o echipă puternică, în ciuda plecărilor din ultimul an. Lotul roş-albaştrilor este evaluat, conform siteului de specialitate transfermarkt, la 32, 95 de milioane de euro.

Şi celelalte două formaţii din România, Astra Giurgiu şi Petrolul Ploieşti şi-au aflat potenţialii adversari din etapa următoare a cupelor europene. Giurgiuvenii vor juca împotriva învingătoarei dintre Kosice şi Slovan Liberec, iar Petrolul, dacă va trece de Flamurtari Vlora, vor întâlni fosta campioană a Cehiei, Victoria Plzen, echipă antrenată de Dusan Uhrin Jr., fostul tehnician al CFR-ului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu