Fotbal feminin/ Cea mai tristă victorie şi încă o calificare ratată pentru Olimpia

Imediat după fluierul final, fotbalistele de la Olimpia au fugit spre banca de rezerve de unde au urmărit, pe internet, rezultatele echipelor cu care se aflau în luptă directă la calificarea în „16”-imile Ligii Campionilor / foto: Dan Bodea

Olimpia Cluj a ratat calificarea în “16”- imile Ligii Campionilor la fotbal feminin din cauza unui gol mai puţin marcat. Olimpia Cluj a învins cu 4-1 (1-0) campioana Bulgariei, NSA Sofia, în ultimul meci al grupei preliminare organizate pe “Cluj Arena”, dar campioanele României au ratat calificarea între cele cele mai bune 32 de echipe din Europa din cauza unui gol.

Dacă meciul cu bulgăroaicele se încheia 4-0 sau 5-1, Olimpia se califica în “16”-imile Ligii Campionilor. În dauna Olimpiei, mare surpriză, s-a calificat mai vechea cunoştinţă a clujencelor, Gintra Universitetas din Lituania (n.r.- echipă pe care clujencele au învins-o anul trecut cu 3-0), care a câştigat cu 5-0 la Vllaznia, campioana Albaniei, lituaniencele înscriind toate golurile în repriza secundă, golul calificării fiind marcat în minutul 94!

Revenind la jocul de la Cluj, “olimpicele” au ratat din nou cât pentru un turneu întreg. Doar patru goluri marcate, prin Fanni Vago (’41 şi ’69), Ştefania Vătafu (’56), Alexandra Iuşan (’83) si o grămadă de ocazii ratate, plus două şuturi trimise în bară. Iar în loc de un scor fluviu în favoarea gazdelor, bulgăroaicele au redus din diferenţă, înscriind pe contraatac, prin Popadinova (’81), care a profitat de o mare greşeală în centrul defensivei echipei clujene. Din păcate, avea să fie golul în urma căruia Olimpia a ratat calificarea în turul următor al Ligii Campionilor…

Cu ochii pe telefoane şi tablete
După fluierul de final al meciului cu echipa din Sofia, fotbalistele de la Olimpia, împreună cu antrenorii şi conducătorii clubului au zăbovit minute bune pe gazonul de pe “Cluj Arena”, aşteptând cu sufletul la gură şi ochii aţintiţi pe telefoane şi tablete, rezultatul meciului dintre Vllaznia şi Gintra.

Pentru ca apoi să părăsească resemnate şi cu ochii în lacrimi “Cluj Arena”.  Un stadion, care, hotărât lucru, nu le-a purtat noroc fotbalistelor de la Olimpia. La fel ca şi anul trecut, Olimpia a ratat calificarea în turul următor, din postura de echipă gazdă. Numai că de asta, “olimpicele” au părăsit competiţia numai şi numai din cauza lor.

Chiar şi cu aceea gravă greşeală organizatorică – neincluderea pe lista trimisă la UEFA a golgheterii echipei, Alexandra Lunca – “olimpicele” se puteau califica mai departe, dacă nu ar fi ratat exasperant. Pentru că trebuie spus fără exagerare, campioana României ar fi putut marca, în fiecare din cele trei meciuri dublu faţă de scorul înscris pe tabelă.

Lucruri subliniate şi de antrenorul Mirel Albon, la finalul meciului cu NSA Sofia: “Am pierdut calificarea pe mâna noastră. Am făcut mari greşeli în apărare, iar în atac am ratat foarte mult. Nu am avut ritm şi ne-a lipsit luciditatea la finalizare. Din păcate, iată că pe acest stadion nu reuşim să ne concentrăm ca să ne facem jocul nostru obişnuit”.

Rezultatele grupei 2 preliminare de la Cluj:
Sâmbătă, 9 august 2014:    NSA Sofia – Hibernians Malta    5-0
Sâmbătă, 9 august 2014:    Olimpia Cluj – Raheny United    1-2
Luni, 11 august 2014:    NSA Sofia – Raheny United    0-2
Luni, 11 august 2014:    Olimpia Cluj – Hibernians    5-0
Joi, 14 august, 2014:     Olimpia Cluj – NSA Sofia    4-1
Joi, 14 august, 2014:     Raheny United – Hibernians    2-1
Clasament: 1. Raheny United – 9 puncte (golaveraj 6-2); 2. Olimpia Cluj – 6 puncte (golaveraj 10-3); 3. NSA Sofia – 3 puncte (golaveraj 6-6); 4. Hibernians Malta – 0 puncte (golaveraj 1-12).

S-au calificat în “16”-imile Ligii Campionilor, câştigătoarele celor opt grupe preliminare, FC Zurich Frauen (Elvetia), Raheny United (Irlanda), MTK (Ungaria), Glasgow City (Scotia), ZNK Osijek (Croaţia), Apollon Ladies Limasol (Cipru), Medyk Konin (Polonia), Atletico Ouriense (Portugalia), plus echipele cel mai bine clasate de pe locurile doi, Gintra Universitetas (Lituania) şi ZNK Pomurje (Slovenia).

Distribuie:

Postaţi un comentariu