Fotbal / Buş: „Serie A e un campionat greu pentru vârsta mea”

Considerat la un moment dat cel mai mare talent din Gruia, atacantul Sergiu Bu; a fost ~gonit~ de la CFR, iar acum este aproape de un transfer ]n Serie A, la Genoa / Foto: Dan Bodea

Fostul atacant al CFR-ului, Sergiu Buş este pe „cai mari”. Lider în clasamentul golgheterilor în Bulgaria, cu 10 reuşite în tricoul celor de la CSKA Sofia, fotbalistul este curtat de mai multe echipe importante din Europa. Cei mai insistenţi par să fie oficialii grupării Genoa, revelaţia actualei ediţii a campionatului din Italia.

Genovezii ocupă, după 17 etape, locul în Serie A, la doar 3 puncte în urma lui Napoli, ocupanta poziţiei a patra, care duce în preliminariile Ligii Campionilor, iar antrenorul Gian Pieri Gasperini a cerut întăriri pentru a da lovitura în acest sezon. Deşi este titular de drept la trupa din Sofia, pentru care a jucat în 19 partide în prima parte a campionatului, atacantul de 22 de ani este conştient că diferenţa dintre prima ligă a Bulgariei şi cea a Italiei este una foarte mare.

„Serie A este un campionat greu pentru un jucător de vârsta mea, dar dacă este adevărat că există discuţii între cele două cluburi, nu aş ezita să merg la Genoa. Deocamdată pe mine nu m-a contactat nimeni, dar am auzit şi eu că sunt discuţii, am vorbit cu cineva de la Sofia şi mi-a confirmat, Doamne ajută”, a spus atacantul. Pe lângă Geno, Sergiu Buş mai este monitorizat şi de Parma, Udinese şi Cesena, deasemenea din Seria A, dar şi de Legia Varşovia şdin Polonia şi FK Krasnodar din Rusia.

„Sunt flatat de toate aceste variante, sunt echipe importante, dar ca să pot ajunge acolo, la oricare dintre ele, trebuie să o iau pas cu pas. Mai întâi trebuie să confirm că prima parte a campionatului din Bulgaria nu a fost o întâmplare. Este extraordinar, la CFR nu mi s-au dat prea multe șanse, iar acum se vorbește de atâtea echipe care ar fi interesate de mine”, a mai spus Buș.

Fotbalistul este fost internațional de juniori și tineret a României și a fost sub contract cu CFR Cluj până în vara anului 2013 când oficialii din Gruia au decis că nu mai au nevoie de serviciile fotbalistului crescut de clubul clujean. A semnat cu Corona Brașov și a fost golgheterul echipei în sezonul 2013/2014, după care a fost achiziționat de CSKA Sofia, echipă cu care conduce în clasamentul Bulgariei, având un avans de 3 puncte în fața campioanei en-titre Ludogoreț Razgrad.

Distribuie:

Postaţi un comentariu