Fotbal / Amnistia fiscală salvează fotbalul

Legea amnistiei fiscale, votată miercuri în Parlamentul României, salvează cluburile de fotbal cu datorii uriașă către stat / Foto: Dan Bodea

Votată, miercuri în Parlamentul României, legea amnistiei fiscale „eliberează” cluburile de fotbal din România, de datoriile către stat. Procedura de aplicare a acestei legi se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală care se emite în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a acesteia. Pentru fotbalul din ţara noastră ar putea fi „momentul 0”, al relansării şi reconstrucţiei pe principii sănătoase şi corecte.

De acestă lege vor beneficia şi cluburile clujene, ”U”, respectiv CFR. „Şepcile roşii” sunt de mai multă vreme în procedură de insolvenţă, iar fuga din ţară a patronului Florian Walter a adâncit şi mai mult criza prin care trece clubul universitar.

Aproximativ două milioane de euro este valoarea datoriilor pe care la are Universitatea Cluj. Şi mai „prost” stă rivala CFR, care are datorii de 12 milioane de euro numai către ANAF. Prin ștergerea acestor datorii cluburile de fotbal, care riscau să intre în faliment, au primit o nouă șansă să-și redreseze activitatea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu