Fotbal american / Cluj Crusaders, pregătiţi să-şi apere titlul

Campionii României la fotbal american, Cluj Crusaders, vor debuta în noua ediţie de campionat pe data de 4 mai, acasă, în compania formaţiei Mureş Monsters

Ediţia 2014 a Campionatului Naţional de fotbal american va porni la drum în data de 3 mai, iar în acest an întrecerea internă va aduce la start un număr record de competitoare – opt! Pentru a se apropia cât mai mult de formatul competiţiei de peste ocean (SUA), pentru viitoarea ediţie de campionat echipele au fost împărţite în două conferinţe.

Campionii en-titre ai României, Cluj Crusaders vor evolua în Conferinţa de Nord-Vest alături de Timişoara 89ers şi nou formatele, Mureş Monsters şi Baia Mare Miners. Conferinţa de Sud va fi format din Bucureşti Rebels, Bucureşti Warriors, Bucureşti Predators şi o echipă hibrid compusă din jucători de la Bucureşti Wolverines şi Prahova Thunder, care va debuta în campionat sub numele de Thunder-Wolverines.

Echipele înscrise în campionat se vor confrunta cu adversari din aceeaşi conferinţă (round-robin). Etapele din cele două conferinţe se vor disputa la o diferenţă de o săptămână una de cealaltă, iar la sfârşitul sezonului regulat primele două clasate din fiecare conferinţă se vor întâlni în semifinale, campioana Conferinţei N-V se va lupta cu ocupanta locului second din Conferinţa S pentru un loc în finala RoBOWL V, iar echipa aflată în fruntea Conferinţei de S va juca cu ce-a de-a doua poziţionată din conferinţa paralelă.

Campionatul începe sâmbătă, 3 mai 2014, la Baia Mare, unde echipa locală va găzdui meciul cu Timişoara 89ers, iar duminică, 4 mai 2014, Cluj Crusaders vor întâlni echipa Mureş Monsters. Meciul se va disputa pe terenul  de rugby din Parcul Sportiv “Iuliu Haţieganu”, itrarea la această partidă fiind liberă.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Ben Roethlisberger says:

    GOOOOO CRUSADERS !!!

Postaţi un comentariu