Fotbal / A venit vremea lui Mitică: a fost reținut pentru 24 de ore

Se strânge laţul în jurul oamenilor care au condus fotbalul românesc în ultimii 20 de ani, Mitică Dragomir a fost vizitat luni de poliţişti şi procurori ai DNA

Scandalul privind corupţia din fotbalul românesc au atins o nouă etapă, fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a fost reținut, luni, pentur 24 de ore, fiind acuzat de procurorii DNA pentru delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani cu privire la drepturile TV din Liga I de fotbal, între anii 2011 şi 2013.

Luni dimineaţa poliţiştii au efectuat percheziţii la 11 adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov, printre persoanele vizitate de poliţişti fiind şi Mitică Dragomir. Şi la sediul LPF s-au efectuat percheziţii. Conform Mediafax, acţiunea vizează persoane cercetate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei, prejudiciul estimat fiind de 3 milioane de euro.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Dumitru Dragomir va fi prezentat, marți, în fața judecătorilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu