Felix Duchampt, primul sportiv legitimat la un club din Cluj, calificat la JO de la Tokyo

Felix Duchampt (prim plan, cu nr. 8) este primul sportiv străin naturalizat care va reprezenta Clujul la JO de vară / sursa foto pagina de facebook personală Felix Duchampt

Triatlonistul francez, Felix Pierre Duchampt, sportiv legitimat la CS Politehnica Cluj, este primul sportiv naturalizat care va reprezenta Clujul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, competiția care trebuia să se desfășoare anul trecut, dar a fost amânată pentru vara acestui an.

Conform site-ului oficial www.cosr.ro, Felix Duchampt a devenit al 90-lea membru al Team Romania (n.r. echipa olimpică a României care va participa la JO de la Tokyo), după ce Federația Internațională de Triatlon a anunțat lista calificaților. Duchampt se află pe locul 52 în ierarhia mondială la triatlon, francezul naturalizat concurând pentru România încă din 2019 în competițiile internaționale.

Calificarea lui Felix Duchampt la Jocurile Olimpice reprezintă o triplă premieră pentru sportul clujean, având în vedere că este pentru prima dată când un sportiv străin legitimat la un club clujean participă cu echipa României la Jocurile Olimpice într-un sport, triatlonul, aflat în premieră pe lista sporturilor cu participare clujeană.

Totodată, este pentru prima dată când un sportiv legitimat la CS Politehnica Cluj va concura la JO de vară. Până acum, sportivii clujeni au participat la 20 de ediții ale Jocurilor Olimpice de vară din cele 21 de ediții cu participare românească, concurând la 13 sporturi olimpice: atletism, box, fotbal, gimnastică artistică, haltere, handbal, judo, lupte libere, natație, polo, scrimă, tir, volei.

Urmare a calificării lui Felix Duchampt, triatlonul devine, astfel, al 14-lea sport olimpic cu reprezentare clujeană în echipa olimpică a României. La triatlonul olimpic, sportivii concurează la trei probe, înot pe distanța de 1,5 km, ciclism, pe distanța de 40 de km și alergare 10 km, probe înlănțuite, fără pauză între ele.

Triatlonul este sport olimpic din 2000, de la JO de la Sydney. Până acum, România are 90 de sportivi calificați la JO de la Tokyo, 52 în probe masculine, 38 în probe olimpice feminine, la 14 discipline: atletism, baschet 3×3, box, ciclism, canotaj, canoe, fotbal, gimnastică artistică, înot, lupte, scrimă, tir sportiv, tenis de masă, triatlon.

Programate inițial în perioada 24 iulie – 9 august 2020, Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc între 23 iulie – 8 august 2021. Se estimează că vor participa peste 11.000 de sportivi din 205 țări, care vor concura la 339 de probe olimpice în cadrul a 33 de sporturi. Este pentru prima dată în istorie, când JO de vară au fost amânate și vor avea loc în an impar.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu