Felix Duchampt, primul sportiv ”clujean” care și-a încheiat aventura la Jocurile Olimpice

Sursa foto: COSR

Triatlonistul francez, Felix Pierre Duchampt, sportiv legitimat la CS Politehnica Cluj, și-a încheiat aventura olimpică. Primul sportiv naturalizat care a reprezentat Clujul la Jocurile Olimpice de la Tokyo a încheiat pe poziția a 36-a proba triatlon din cadrul JO.

Francezul a fost cronometrat cu timpul de 1h 49 min 06 sec, ocupând locul 51 la înot (1.500 m), locul 47 la ciclism (40 km) şi 38 la alergare (10 km). Felix Duchampt este sportiv legitimat la CS Politehnica Cluj care a concurat la JO de vară.

Până acum, sportivii clujeni au participat la 20 de ediții ale Jocurilor Olimpice de vară din cele 21 de ediții cu participare românească, la 13 sporturi olimpice: atletism, box, fotbal, gimnastică artistică, haltere, handbal, judo, lupte libere, natație, polo, scrimă, tir, volei.

”Fantastic, chiar dacă este diferită față de alte ediții din cauza pandemiei. A fost plăcut să mă întâlnesc cu ceilalți membri ai delegației României, cu sportivii din alte țări.

Cursa s-a desfășurat într-o atmosferă extraordinară, organizarea perfectă, și a fost o bucurie să fiu alături de ceilalți triatloniști de top din toată lumea, cu care mă știu foarte bine de la etapele de Cupă Mondială.

Toți am muncit din greu ca să ajungă aici și cred că este nivelul cel mai înalt din triatlon. Sunt fericit că am fost aici și voi merge înainte, chiar dacă nu sunt sută la sută mulțumit de rezultatul meu”, a declarat Felix pentru site-ul cosr.ro, la finalul întrecerii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu