FC Vaslui – “U” Cluj, derby-ul suferinţei!

Meciul dintre FC Vaslui şi "U" Cluj se anunţă a fi unul pe viaţă şi pe moarte / Foto: Dan Bodea

FC Vaslui şi „U” Cluj se duelează astăzi pentru a pune mâna pe cele trei puncte, vitale în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Cele două oponente sunt codaşele Ligii I după primele 11 runde.

Meci de totul sau nimic pentru Universitatea Cluj. Fără nicio victorie în 11 etape, „şepcile roşii” au nevoie de puncte ca de aer pe terenul lui FC Vaslui. Un succes e esenţial şi pentru trupa moldavă, care se situează pe ultimul loc în Liga I, după ce a fost depunctată cu opt puncte de către Comisia de Disciplină a FRF, ca urmare a litigiului cu agentul de jucători Ionel Codoban. Impresarul solicită clubului vasluian 200.000 de euro în urma transferului mijlocaşului Liviu Antal de la Oţelul Galaţi la FC Vaslui, efectuat în iunie 2012.

Teja va debuta pe banca “şepcilor”

Duelul cu „galben-verzii” va însemna şi debutul lui Mihai Teja pe banca „şepcilor”. Fostul secund al Stelei i-a luat locul lui Gică Barbu, cel care a condus echipa universitară după demiterea lui Ionel Ganea. Sub comanda lui Barbu, universitarii au reuşit să adune doar un punct în două etape, în condiţiile în care au jucat cu două nou-promovate: FC Botoşani (1-1) şi ACS Poli Timişoara (1-2). „Trebuia să câştigăm cu Timişoara, era important pentru moral, dar şi pentru poziţia noastră din clasament. Ar fi fost bun şi un rezultat de egalitate, ne-ar fi dat mai multă încredere în noi în perspectiva meciului de la Vaslui. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa”, a spus dezamăgit Gică Barbu. „Am văzut că Mihai Teja a absolvit şcoala de fotbal de la Coverciano, pare o persoană inteligentă. Vine cu un suflu nou, e binevenit. Dacă cei din conducere l-au numit antrenor înseamnă că au încredere în calităţile lui. Sunt convins însă că va avea nevoie de o perioadă de acomodare, trebuie sprijinit. Până la urmă, nu contează cine e antrenor, important e ca „U” Cluj să supravieţuiască!”, a adăugat fostul tehnician al „alb-negrilor”.

„Sunt periculoşi la fazele fixe”

Vasluienii sunt şi ei în foame mare de puncte, după ce runda trecută au pierdut surprinzător pe terenul Coronei Braşov (1-2). „Vasluiul se află într-o situaţie mult mai grea decât a noastră, cred că va fi o partidă foarte disputată. Şi ei au avut probleme de arbitraj, la fel ca noi. Depunctarea i-a adus pe ultimul loc, vin după o înfrângere în faţa Coronei, deci va fi un meci foarte dificil. Sincer, mă aştept la o dominare din partea lor, cred că vor avea foarte multe faze fixe. Celeban sau Temwanjera pot specula astfel de momente ale jocului. Trebuie să fim foarte atenţi”, a avertizat Barbu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu