Fără lauri pentru ”U” Olimpia Cluj. Liga 1 feminină a fost înghețată

Foto: Dan Bodea

O săptămâna au durat incertitudinile în ceea ce privește modul de încheiere a sezonului 2019/2020 în fotbalul feminin. Campionatul a fost anulat, iar ”U” Olimpia Cluj va reprezenta România în UEFA Women’s Champions League (UWCL).

Inițial FRF stabilise ca echipele situate pe locurile 7-12 să nu mai dispute niciun meci în actualul campionat și să nu retrogradeze nicio echipă. Se stabilise de asemenea ca formațiile clasate pe primele șase locuri să joace un play-off pentru desemnarea campioanei.

Joi, la ultima videoconferință dedicată fotbalului feminin reprezentanții celor șase cluburi din prima parte a clasamentului Ligii 1 feminină (”U” Olimpia Cluj, Universitatea Galați, Fortuna Becicherecu Mic, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, Piroș Security Arad și Heniu Prundu Bârgăului) au votat în unanimitate încheierea sezonului fără să se mai dispute vreun meci, și fără acordarea titlului de campioană.

Clujencele mai trebuie să obțină licența UEFA pentru UWCL
În primul eșalon al întrecerii feminine de fotbal s-au disputat 11 etape, din sezonul regulat (adică exact un tur), campioana en-titre a țării, ”U” Olimpia Cluj, fiind lider cu 31 de puncte, cinci peste Universitatea Galați, și 6 peste Fortuna Becicherecu Mic. Fără adversar în Liga 1 feminină, de la înființare și până azi, clubul clujean se pregătea în acest an să sărbătorească cucerirea celui de al 10-lea titlu de campioană consecutiv.

În urma deciziei de anulare a campionatului Universitatea Olimpia Cluj nu vor primi trofeul de campioană, dar a fost desemnată să reprezinte România în UEFA Women’s Champions League, având în vedere că a fost și singurul club din țara noastră care a depus documentația aferentă obținerii licenței de participare în competițiile europene intercluburi de fotbal feminin. Totuși, participarea clujencelor în UWCL 2020/2021 este condiționată de obținerea licenței de participare în competiția menționată.

FRF și reprezentanții cluburilor de fotbal feminin au mai decis ca Liga 1, în sezonul 2020/2021, să se desfășoare într-o serie de 14 echipe, urmând ca în eșalonul secund să retrogradeze direct echipele situate la finalul sezonului pe locurile 13 și 14, iar ocupantele locurilor 11 și 12 să participe la un joc de baraj cu echipele aflate pe primul loc în cele două serii ale Ligii 2, astfel încât din sezonul 2021/2022 să se revină la formatul cu 12 echipe în Liga 1 de fotbal feminin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu