Fără atitudine, calificarea mai așteaptă

Ciprian Marica a fost erou cu Ungaria și aproape inexistent cu Turcia

Echipa națională de fotbal a României a pierdut marți seară, cu scosrul de 0-2, meciul cu Turcia, din cadrul etapei a opta a preliminariilor pentru Cupa Mondială și accederea în barajul de calificare se lasă așteptat.

Marica a uitat că are meci
După 90 de minute oficiale, plus cele adiționale România a arătat ca o echipă mică. Nimic din strălucirea meciului cu Ungaria nu s-a regăsit în teren. Eroul din urmă cu o săptămână, Ciprian Marica, nu a existat în teren, iar singura ocazie clară de gol a României a venit dintr-o fază confuză, în care Ciprian ănase a încercat un lob peste Volkan, portarul Turciei.

Se întâmpla în prima repriza și cam atât. Selecșionerul Victor Pițurcă spunea încă de acum câteva zile că meciul cu Turcia nu va fi la fel precum cel cu Ungaria, dar fără atacuri frontale e greu să câștigi. Pasele au fost mereu la adversar, iar atunci când își găseau destinatarul, ultimul jucător nu avea soluții. Forțat de Pițurcă, Marica a încercat să rezolve de unul singur lucrurile, dar sunt meciuri în care nimic nu-ți iese și  atunci înțelegi ca limitele atele nu sunt cele pe care ți le atribuie cilalți. De Marica,

Pițurcă a scăpat la pauză și l-a aruncat în careu pe Stancu, fotbalist care evoluează de ceva ani în campionatul Turciei. A încercat și Bogdan, făr succes să spargă apărarrea gândită de Fatih Therim. Turcia ajucat simplu, pragmatic, la rezultat și l-au obținut. O victroirie care îi ține în cursa calificării, fie și la baraj.

Therim a fost împărat, Piți…
Disputa de pe Arena Națională a scos în evidență, încă o dată diferența dintre un învingător, Fatih Therim și un antrenor de duzină, Victor Pițurcă, speriat de performanța pe care este pe cale să o obțină. Tot mai des ne-a fost dat să vedem meciuri slabe ale reprezentativei României, atunci când aveam nevoie de mai multă atitudine. Marți seara totul a fost împotriva României.

Tactică greșită, când te așezi în două rânduri în apărere e greu să câștigi, plus motivația transmisă de selecționer, care nu vrea victoria pentru că și un egal te ține „în viață”, nu sunt cele mai bune ingrediente pentru un succes care să-ți asigure prezența la un baraj de calificare, în care oricum adcversarul ar fi atât de puternic, încât dacă am rata calificarea ar fi ceva natural. Una peste alta meciul cu Ungaria a fost extraordinar. Confruntarea cu turcia a fost o luptă inegală între un „împărat”, Fatih Terim, și un supus de secole, România antrenată de Victor Pițurcă.

Ungurii trec pe locul 2
Grație rezultatelor înregiastrate marți seară, Ungaria revine pe locul 2 în grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014. Vecinii noștrii s-au impus în fața în fața Estoniei, fără drept de apel. Ungurii au învins cu 5-1 naționala estoniană. Cu 14 puncte Ungaria trece pe loc de baraj, iar Turcia devine principala contracandidataă, după victoria de la București.

România rămâne cu 13 puncte și, cel puțin teoretic, rămâne în cursa calificării, dar jocul naționalei arată că suntem departe de lumea bună a fotbalului mondial. Ca o curiozitate, România a luat patru puncte Ungariei, dar este tot mai departe de barajul de calificare, acolo unde maghiarii devin favoriți, după rezulattele de ieri seară. Estonia și Andora sunt următoarele adversare ale reprezentativei României, în preliminariile Cuoei Mondiale. Meciurile se vor disputa în această toamnă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu