FOTO/ Demonstraţie de forţă şi abilitate la prima ediţie a concursului sportiv “Cel mai puternic poliţist din România”

51 de poliţişti s-au întrecut la prima ediţie a concursului de crossfit “Cel mai puternic poliţist din România”

Sala de sport a Clubului Sportiv Municipal Satu Mare a găzduit, sâmbătă, în premieră în România, ediţia inaugurală a concursului sportiv “Cel mai puternic poliţist din România”.

“Cel mai puternic poliţist din România” este primul concurs de crossfit organizat în țara noastră şi s-a născut la iniţiativa unor polițiști din Satu Mare, membri ai Sindicatului Național al Agenților de Poliţie. Această idee a fost pusă în aplicare într-un parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne şi cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și a Primăriei Satu Mare.

Dacă în alte ţări din vest crossfit-ul (n.r. ramură a fitness-ului care îmbină elemente de anduranță, forță, viteză, putere, rapiditate) este la mare modă, la noi este de abia la început dar se pare că deja prinde foarte bine.

Concursul a fost unul naţional la care au participat atât polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție din țară, cât și polițiști de frontieră, la cele două categorii de vârstă, de sub 35 ani și peste 35 ani.De asemenea a fost şi o categorie open la care au participat şi poliţişti din Ungaria şi Italia.

Cei 51 de poliţişti angrenaţi în concurs au făcut o adevărată demonstraţie de forţă şi abilitate ei fiind supuşi la opt probe care au constat în: tracţiuni la bară (30 de repetări), săritura la ladă (30 de sărituri), 30 de îndrepătri cu o halteră de 60 de kilograme, cattelbal (60 de ridicări cu o bilă de 20 de kilograme), abdomene cu bara de 60 kilograme, ridicare deasupra capului a unei haltere de 40 kilograme( 30 de repetări), aruncarea unei bile de cauciuc de 9 kilograme la 4 m înălţime şi alergarea cu o bilă de cauciuc de 9 kilograme.

După aceste adevărate “munci ale lui Hercule” clasamentul final s-a prezentat astfel:

Categoria sub 35 de ani

Loc 1. Gabriel Mândruţ, 13 min.15 sec. – IPJ Satu Mare

Loc 2. Constantin Bolba, 15 min. 40 sec. – IPJ Bihor

Loc 3. Ioan Burlacu, 19 min. 56 sec – IPJ Botoşani

Categoria +35 de ani

Loc 1. Florin Varhaniovschi, 14 min. 22 sec. – IPJ Satu Mare

Loc 2. Alin Tătar, 18 min. 24 sec – IPJ Bihor

Loc 3. Mihai Vass, 19 min.30 sec – IPPF Giurgiu

Tot acum s-a desfăşurat şi prima ediţie la Crossfit SM Satu Mare Cup, la care pe lângă poliţiştii români au concurat şi cei din Italia şi Ungaria. Clasamentul se prezintă astfel:

Categoria sub 35 de ani

Loc 1. Budavik Zoltan, 13 min.46 sec. – Ungaria

Loc 2. Gabriel Mândruţ, 13 min 50 sec. – IPJ Satu Mare

Loc. 3 Albanezi Valerio, 19 min. 50 sec. – Italia

Categoria + 35 de ani

Loc 1. Gyongyosi Karoly, 14 min. 21 sec – Ungaria

Loc 2. Florin Varhaniovschi, 14 min. 22. sec –  IPJ Satu Mare

Loc 3. Plasner Ferencz, 16 min. 46 sec. – Ungaria

Mai jos puteți viziona o galerie foto de la eveniment:

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu