Eveniment/ “Bunicii” şi-au încrucişat spadele la prima ediţie “Veteran Fencing Cup”

30 de scrimeri trecuţi de prima tinereţe au participat la prima ediţie a "Veteran Fencing Cup Satu Mare"

Sala de scrimă “Alexandru Csipler” a găzduit, sâmbătă, prima ediţie a Veteran Fencing Cup Satu Mare, adresată scrimerilor trecuţi peste 40 de ani.

La acest concurs au participat 30 de concurenţi din Austria, Ungaria şi România, mulţi dintre participanţi fiind foste glorii ale acestui nobil sport.

Organizatori principali au fost CS Satu Mare, dar şi Judit Szereday, o fostă componentă a lotului naţional. Iată cum se prezintă rezultatele:

Spadă
– feminin: locul 1 – Judit Gyurkan (Budapesta), locul 2 – Simona Surducan (CS Satu Mare), locul 3 – dr. Gyorgyi Ferdinandy (Budapesta – președintele Federației din Ungaria la veterani).
– masculin: locul 1 – Jeno Pap (Budapesta – campion mondial la individual şi medaliat cu bronz cu echipa Ungariei la C.M de scrimă Roma 1982), locul 2 -Marius Zamfir (Oradea), locul 3 – Paul Decsei și Ferenc Reich (Satu Mare).

Floretă
– feminin: locul 1 – Judit Gyurkan, locul 2 – Simona Surducan, locul 3 – Judit Szereday (organizatoarea acestei competiții).
– masculine: locul 1 – Csaba Balin (Satu Mare), locul 2 – Reinhard Radnai (Gyula), locul 3 – dr. Istvan Szentkiralyi (Debrecen – cel mai vârstnic participan, 72 de ani, cel care a fost campion mondial la veterani).

În cadrul acestui eveniment, înainte de finale s-a lansat și o cartea în memoria celui care a fost Bay Bela, un sportiv şi antrenor născut la Seini, dar care a făcut performanţă în Ungaria, fiind antrenorul de spadă a echipei naţionale din ţara vecină. Din păcate prezentarea a fost făcută doar în limba maghiară lucru care i-a cam lăsat cu ochii în soare pe cei din presa de limba română, care n-au înţeles exact despre ce este vorba. Noroc cu Csiszar Francisc, antrenorul de la CS Satu Mare, care a lămurit până la urmă cine este personajul central al cărţii şi performanţele obţinute de acesta.

Distribuie:

Postaţi un comentariu