Eșec la început de drum pentru ”U” Jolidon

Experimentata Simona Vintilă nu s-a lipit de gol în meciul cu HCM Roman / FOTO Dan Bodea

Reconstrucția este cuvântul de ordine la echipa feminină de handbal ”U” Jolidon Cluj. Cu o mulține de jucătoare noi în lot, universitarele au pierdut, cu scorul de 25-26, primul meci din noua ediție a Ligii Naționale, disputat pe teren propriu, în fața formației HCM Roman.

Handbal cu zâmbetul pe buze
Partida a început sub semnul echilibrului, cele două formații căutând să se studieze reciproc, la primele încercări de atacuri. Abia în minutul 3 s-a creat prima oportunitate clară de gol, oaspetele primind o lovitură de la 7 metri, ratată însă. Câteva secunde mai târziu clujencele au deschis scorul și vreme de alte zece minute cele două formații au mers cap la cap.

La scorul de 5-5 Florea a marcat de două ori consecutiv și antrenorul Romanului a cerut timp de odihnă. La reluare tot Universitatea a marcat, prin Senocico și pentru prima dată clujencele s-au desprins la trei goluri diferență (8-5). Elevele lui Horațiu Pașca au evoluat în permanență cu zâmbetul pe buze și nimeni nu anticipa ce avea să se întâmple în ultimele 30 de minute de joc. Până la finalul primei reprize ”U” Jolidon s-a menținut, cu mici excepții la trei goluri față de adversare. Prima parte a jocului avea să se termine cu scorul de 13-11.

S-au lipit de gol ca marca de scrisoare
Partea secundă a confruntării a început prost pentru handbalistele de la Universitatea Jolidon, iar echipa vizitatoare a profitat din plin de momentele de slăbiciune şi, după doar două minute de la reluare au reuşit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, scor 13-13. Au ieşit la rampă Raluca Mihai şi căpitanul studentelor Mihaela Ani Senocico, iar scorul a devenit 16-14 pentru „U”.

Niciuna dintre cele două echipe nu păreau să găsească soluţii pentru a se desprinde la o diferenţă liniştitoare, până în minutul 43, când echipa din Roman a preluat pentru prima oară conducerea pe tabela de scor (18-19). Din acel moment clujencele au părut să piardă contactul cu jocul, iar echipa vizitatoare a pus treptat stăpânire pe joc. În minutul 58 HCM Roman a reuşit să se desprindă la trei goluri diferenţă, scor 22-25, iar pentru Universitatea Cluj a început cursa de urmărire.

Pe fondul numeroaselor greşeli comise de ambele echipe, dar şi în urma unor decizii ale arbitrilor, care au reuşit să enerveze pe toată lumea, inclusiv pe suporterii gazdelor, ”U” Jolidon s-a aruncat în atac și a reușit să se apropie de adversar, însă timpul nu a mai fost de partea lor. Universitatea pierde așadar, la limită, prima partidă a noului sezon în fața unui adversar experimentat și cu un lot mult mai echilibrat.

MVP-urile meciului
La capătul unei partide în care s-au comis nenumărate erori, s-au remarcat totuşi trei sportive. De la Universitatea, Mihaela Ani Senocico şi Raluca Mihai au reuşit ambele câte şase goluri, în vreme ce din tabăra oaspete Gabriela Mihalschi s-a remarcat prin cele 9 goluri marcate, dar şi prin alte trei lovituri de la 7 metri ratate. Mihalschi rămâne însă, cea mai bună jucătoare a meciului, graţie evoluţiei per ansamblu pe durata celor 60 de minute de joc.

„Nu s-a întâmplat nimic. Este un meci de handbal, iar în sport se poate întâmpla să şi pierzi. Scopul nostru pentru acest sezon este să ne calificăm în play-off şi bine-nţeles să construim o echipă de care Clujul va fi mândru în cel mai scurt timp. S-a văzut diferenţa dintre jucătoarele noastre de rezervă şi cele ale Romanului, dar este un început de drum pentru noi şi rezultatele vor veni”, a declarat antrenorul Universităţii, Horaţiu Paşca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu