Echipa Națională / Proapsăt internațional, Keșeru a fost la un pas de o dramă

Claudiu Keșeru a debutat cu gol pentru echipa națională, dar ar putea lipsi din barajul de calificare la Cupa Mon dială, din cauza unei accidentări la cap

A debutat cu gol pentru echipa națională de fotbal a României, în partida câștigată de ”tricolori” cu scorul de 4-0, în Andorra, iar Victor Pițurcă a lăudat prestația atacantului bihorean Claudiu Keșeru, despre care a spus că este o soluție pentru echipa națională și în dubla din barajul de calificare la Cupa Mondială de anul viitor. Prezența lui în rândurile ”tricolorilor” este pusă acum sub semnul întrebării după ce a suferit o comoție cerebrală, în urma căreia și-a pierdut memoria.

Lovit cu gheata în cap
Ceea ce ar fi trebuit să fie un duel al românilor în Cupa Ligii Franței, cu Claudiu Keșeru în tricoul Bastiei și Adrian Mutu, respectiv Ștefan Popescu în cel al alui Ajaccio, s-a transformat după doar 45 de minute într-un coșmar atacantul Bastiei. În finalul primei reprize, la o fază de atac în care Keșeru a insistat să intre în posesia mingii, unul dintre apărătorii celor de la Ajaccio a avut o intrare violentă și l-a lovit pe proaspătul internațional român cu gheata în cap.

Fotbalistul a fost preluat imediat de echipa medicală pentru a i se acorda ajutorul de specialitate, iar ulterior a fost transportat la clinica din Martigues, după ce medicul Bastiei și-a dat seama că fotbalistul român avea pierderi de memorie, ba chiar și-a pierdut cunoștința la pauza meciului. În cursul nopții de marți spre miercuri Keșeru a fost transferat la centrul Timone din Marsilia, unde va rămâne sub observații până în momentul în care medicii vor decide că poată să părăsească spitalul.

Accidentarea vine într-un moment cum nu se poate mai prost pentru selecționerul Victor Pițurcă și pentru echipa națională care va întâlni reprezentativa Greciei, peste numai două săptămâni, în manșa tur din barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, de anul viitor. Practic, în acest moment Pițurcă se poate baza pe un singur atacant veritabil, Ciprian Marica.

Keșeru, fenomenul care s-a maturizat greu
În vârstă de 26 de ani atacantul Claudiu Keșeru este unul dintre fotbaliștii despre care s-a vorbit la superlativ încă din vremea junioratului. S-a format la FC Bihor și are peste 25 de selecții numai la reprezentativa de tineret a României, după ce a fost căpitanul tuturor ”naționalelor” de juniori. La 17 ani a fost achiziționat de Nantes și trimis la echipa a doua a clubului unde a marcat 8 goluri în 11 meciuri.

A făcut inevitabil pasul spre echipa mare a ”canarilor” pentru care a jucat în 81 de meciuri și a marcat de 11 ori în perioada 2004-2008. A mai trecut pe la Libourne, Tours și Angers, de fiecare dată sub formă de împrumut, iar în această vară a semnat cu Bastia unde este văzut de oficialii clubului ca unul dintre cei mai importanți jucători.

Cu toate că a marcat numeroase goluri pentru echipele la care a jucat, Keșeru a fost mereu ținut în așteptare de reprezentanții Federației Române de Fotbal și de antrenorii echipei naționale. În vară însă, federația de la Budapesta a anunțat că intenționează să-i acorde cetățenia maghiară pentru a putea juca în naționala Ungariei. A fost momentul în care selecționerul Victor Pițurcă a decis să-i acorde o șansă atacantului ardelean, iar acesta nu a dezamăgit și a marcat la primul joc în tricoul României, în victoria, scor 4-0, cu Andorra în preliminariile Cupei Mondiale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu