Echipa masculină de volei Universitatea Cluj are un nou antrenor

Conducerea secției de volei masculin a CS Universitatea Cluj a decis ca banca tehnică să fie încredințată lui Vicențiu Dumitrescu. Romeo Lotei va rămâne lângă echipe în calitate de antrenor secund.

Vicențiu Dumitrescu a practicat volei de performanţă între 1989 şi 2005, perioadă în care a trecut pe la Dinamo Bucureşti, Deltacons Tulcea şi Go Pass Brabant Lennik (Belgia).

Dintre trofeele cucerite de Dumitrescu de-a lungul celor 16 ani de carieră amintim: două titluri de campion naţional de juniori cu Dinamo Bucureşti, două Cupe ale României cu Dinamo (1993, 1994), trei titluri de campion naţional de seniori, tot cu Dinamo (1994, 1995, 1996), trei titluri de campion naţional cu Deltacons Tulcea (2003, 2004, 2005), două Cupe ale României cu Deltacons (2003, 2004) şi o Super Cupă a României cu aceeaşi echipă (2005).

De asemenea, cu Deltacons Tulcea a ajuns în Final Four-ul Cupei Europene Top Team Cup (2004). O altă performanţă notabilă a lui Vicențiu Dumitrescu este calificarea şi participarea la Campionatul European de Volei din Grecia (1995), alături de echipa naţională a României.

Ca antrenor Vicențiu Dumitrescu și-a început cariera în anul 2007 la VCM Râmnicu Sărat și a continuat apoi la CSM București unde a promovat cu echipa în Divizia A1. În sezonul 2010/2011 este antrenor principal al echipei nationale de juniori a Romaniei cu care participă la Jocurile Balcanice unde câștigă medalia de bronz și este promovat antrenor principal la Centrul de Excelență din cadrul Federației Române de Volei.

Între 2011 și 2015 este din nou antrenor principal la CSM București pentru ca apoi să revină în cadrul federației de specialitate ca antrenor responsabil cu evaluarea și pregătirea loturilor naționale ale României la volei masculin.

„Am urmărit două meciuri, cel cu Titanii și cel de la București cu Știința dar îi știu cât de cât doar pe jucătorii mai vechi. Am venit la Universitatea să muncim împreună pentru a obține rezultatele pe care și le doresc clubul și suporterii și evident o clasare cât mai bună posibil”, a declarat pentru u-cluj.ro, Vicențiu Dumitrescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu