Didi Prodan, încrezător în şansele tricolorilor la baraj

Didi Prodan -"Avem o şansă mare de a merge, după 16 ani la un turneu final şi sper din tot sufletul să nu-i dăm cu piciorul".Foto/ Gsp.ro

Directorul sportiv al FRF şi fost component al Generaţiei de Aur, Daniel Prodan, este încrezător în şansele echipei Naţionale în meciurile de baraj cu naţionala Greciei. Sătmăreanul a declarat pentru Transilvania Reporter că România poate să se califice, după 16 ani la un turneu final al Campionatului Mondial, însă dubla cu Grecia nu va fi deloc uşoară.

“ Ne-am dorit Grecia iar o vorbă spune să ai grijă ce-şi doreşti fiindcă s-ar putea să ti se întâmple. Acuma orice echipă prindeam din cele patru erau dificile. La o primă privire naţionala Greciei este cea mai accesibilă însă asta nu înseamnă că suntem deja calificaţi în Brazilia. Vor fi două meciuri de mare luptă în care echipa care va greşi mai puţin se va califica mai departe.Avem o şansă mare de a merge, după 16 ani la un turneu final şi sper din tot sufletul să nu-i dăm cu piciorul. Ştiu că băieţii sunt foarte montaţi şi-şi doresc şi ei foarte mult acest lucru.” ne-a declarat Prodan.

Întrebat care sunt asemenările dar şi deosebirile dintre actuala Naţională şi cea în care a jucat el, fostul internaţional ne-a declarat, cu oarecare doză de umor, că asemănările sunt mingea de fotbal şi terenul de joc iar deosebirile constau că atunci scrisorile le primeau de la iubite prin scrisori iar acuma se fac prin sms-uri sau facebook.

Plecat în fotbalul mare de la Olimpia Satu Mare, Didi Prodan ne-a delcarat că ştie tot ce mişcă în momentul de faţă în fotbalul sătmărean şi este bucuros că „galben albaştri” au revenit în eşalonul secund al fotbalului românesc.

„Sunt la curent cu tot ce se întâmplă la Olimpia mai ales că fratele meu joacă la această echipă plus că Tibi Csik, fostul meu coleg de cameră, când jucam la Steaua, este actualul antrenor al echipei sătmărene. Mă bucură faptul că formaţia, care acum trei- patru ani juca prin ligile inferioare momentan este clasată pe loc de play off  în Liga a 2-a. Iubitorii de fotbal din Satu Mare meritau acest lucru deoarece din câte ştiu aici se înregistrează numărul cel mai mare de specatori din liga secundă, lucru care se întâmpla şi când Olimpia evolua în Liga 1.” a declarat pentru Transilvania Reporter unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului sătmărean.

Naționala României de fotbal va întâlni Grecia la barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia 2014. Primul meci va avea loc în deplasare pe 15 noiembrie iar al doilea acasă, pe 19 noiembrie.

Daniel Prodan a jucat la echipa Națională între anii 1993 și 2001, timp în care a evoluat de 54 de ori și a înscris un gol.

Distribuie:

Postaţi un comentariu