Derby-ul suferinței în LNBF. ”U” Cluj – Nova Vita Târgu Mureș, sâmbătă de la ora 17.00

Foto: Dan Bodea

Ocupantele ultimelor două poziții în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Feminin, Universitatea Cluj și Nova Vita Târgu Mureș, își dau întâlnire sâmbătă, începând cu ora 17.00, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Partida dintre cele două combatante contează pentru etapa cu numărul VI din LNBF. Brigada de arbitrii care va oficializa întâlnirea este formată din duetul Ciprian Ciocan și Daniel Tarța, iar comisar din partea FRB va fi Radu Vaida.

După primele cinci runde scurse din actuala stagiune a campionatului de baschet feminin, ”U” Cluj și Nova Vita nu au izbutit să obțină nicio victorie, ocupând locurile 13, respectiv 14 în clasament.

Ambele combatante înregistrează până la ora actuală un coșaveraj negativ, „studentele” având 285 de puncte marcate și 391 primite, în timp ce mureșencele au înscris 215 puncte și au primit nu mai puțin de 425.

În aceste circumstanțe, baschetbalistele pregătite de Florin Covaciu pot obține prima victorie din sezonul 2013-2013 și implicit primul meci câștigat împotriva târg-mureșencelor de la venirea acestora din urmă pe prima scenă a baschetului feminin românesc. În cele patru partide disputate până acum între cele două grupări, oaspetele de sâmbătă s-au impus de fiecare dată ( 79-42, 69-44, 53-37, 77-71).

De departe, cel mai interesant aspect al disputei din „Horia Demian” va fi duelul de sub panou dintre purtătoarea maieului alb-negru Judit Kajdacsi și americanca de la Târgu Mureș, Souljah Evans. Cele două sportive sunt cele mai bune recuperatoare din angrenajul echipelor la care evoluează. Kajdacsi are 14.6 recuperări pe meci, în timp ce Souljah 9.6. De asemenea, baschetbalistele conduc și la capitolul eficiență. Pivotul Clujului are în medie un indice de 17.6, iar adversara sa 13.6.

În altă ordine de idei, după jocul de sâmbătă, Liga Națională de Baschet Feminin va avea doar o singură echipă fără victorie în actuala stagiune, rămâne de văzut care, Universitatea Cluj sau Nova Vita Târgu Mureș.

[stextbox id=”custom” caption=”Etapa a VI-a din LNBF”]Olimpia CSU Braşov – CSU Alba Iulia 34-73
BC Alexandria – CSM Satu Mare 64-56
Rapid București – CSM Târgoviște
CSM Oradea – ICIM Arad
Phoenix Galaţi – SCM U Craiova
Universitatea Cluj-Napoca – Nova Vita Târgu Mureş
BCM Danzio Timișoara – Sepsi SIC Sfântu Gheorghe[/stextbox]

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu