Denis Lemac, puştiul teribil al Olimpiei

Minutul 90 al partidei CSM Metalul Reşiţa – Olimpia Satu Mare, iar scorul arăta 2-0 în favoarea gazdelor. Reşiţenii se pregăteau să sărbătorească prima victorie din Liga a 2-a, după o absenţă de cinci ani. Singurul jucător al Olimpiei care a mai crezut în revenire a fost Denis Lemac, cel care avea să marcheze două goluri de poveste în prelungirile meciului şi să aducă un punct de aur echipei sătmărene. La doar 19 ani atacantul promite să devină un al doilea Răducioiu al fotbalului românesc.

Deşi a jucat la Dinamo visează să facă carieră la Steaua

Originar din Sighetul Marmaţiei, Denis a început fotbalul la vârsta de 13 ani, prima echipă la care a evoluat fiind Tisa Sighet, după care la 15 ani a trecut la Sporting Piteşti. Evoluţiile bune l-au adus în atenţia celor de la Dinamo Bucureşti care l-au „recrutat”, el fiind cedat pentru început echipei a doua a clubului bucureştean. Pentru Dinamo 2 atacantul a jucat 18 meciuri şi a marcat două goluri. „ Trebuie să vă fac o mărturisire şi să vă spun că deşi am jucat la Dinamo marele meu vis este acela de a evolua la Steaua Bucureşti. Este echipa mea de suflet şi cred că ar fi cea mai mare realizare a mea dacă a-şi reuşi să joc la acest super club.” ne-a dezvăluit Denis.

Tânărul atacant a cochetat şi cu echipa Naţională de juniori, el fiind convocat la lotul U19, pentru care a evoluat doar în jocuri amicale.

Olimpia, rampa de lansare spre fotbalul mare

O oportunitate favorabilă pentru Lemac s-a ivit după plecarea lui Sergiu Negruţ, ex CFR-istul care s-a antrenat o vară întreagă cu “galben albaştri” dar a semnat până la urmă cu CSM Râmnicu Vâlcea.

”Am venit la Satu Mare prin intermediul lui Cristi Popa, antrenorul de juniori al Olimpiei şi cred că am făcut o alegere bună că am venit aici. Sunt foarte mulţumit, fiindcă am găsit un colectiv deosebit, cu oameni care iubesc fotbalul şi care doresc să facă performanţă. Avem o echipă cu jucători valoroşi şi cred că putem să jucăm liniştiţi în playoff, după care de la anul să atacăm promovarea în prima Ligă.” ne spune Lemac.

Referitor la golurile din partida cu Reşiţa speră să nu fie ultimele sub culorile galben albastre, ba din contră acestea să-i fi deschis apetitul spre cât mai multe reuşite.

”Chiar şi după ce ne-au marcat două goluri eu am sperat că putem să întoarcem rezultatul. Acuma nici chiar aşa dramatic, în ultimele clipe, însă ceva în mine spunea că pot să marchez.Sunt cele mai importante goluri ale mele de până acum însă sper să mai am de acum înainte cât mai multe asemenea oportunităţi.” ne spune Denis.

Distribuie:

Postaţi un comentariu