Debut perfect pentru Burcă în tricoul echipei naționale. Emoții pentru Deac

Sursa foto: FRF

Echipa națională de fotbal a României a învins, luni seara, Austria cu scorul de 3-2 (goluri Alibec, Grigore și Maxim), într-o partidă disputată la Klagenfurt, în Liga Națiunilor. În primul 11 „Tricolor” s-au regăsit și doi dintre cei mai în formă jucători din Liga 1, Andrei Burcă, respectiv Ciprian Deac, ambii de la CFR. Dacă pentru Deac meciul cu Austria a fost al 24-lea în tricoul naționalei, pentru stoperul reprofilat fundaș dreapta a reprezentat debutul în prima reprezentativă.

A așteptat un an ca să debuteze
Andrei Burcă a fost convocat în premieră la echipa națională în octombrie anul trecut, dar a debutat abia luni, în victoria contra Austriei. În vârstă de 27 de ani, Burcă este un fotbalist polivalent putând acoperi mai multe posturi în sistemul defensiv. Până să ajungă la CFR, stoperul a fost curtat insistent de FCSB, dar tentația Ligii Campionilor l-a determinat pe fotbalist să aleagă gruparea din Gruia, alături de care a câștigat campionatul în sezonul trecut.

Foto: Dan Bodea

Interesant este că Andrei Burcă a fost aproape să renunțe la fotbal în urmă cu cinci ani, pe când era legitimat la SC Bacău. Echipa din Moldova tocmai se desființate (în 2016 – n.a.), iar Burcă era neplătit de 8 luni. A prins un transfer de ultim moment la FC Botoșani unde a început ascensiunea lui sportivă.

În 2019 CFR Cluj ar fi plătit 200.000 de euro pentru achiziționarea lui. S-a impus repede în sistemul de joc implementat de Dan Petrescu, în acest moment fiind titular incontestabil în garnitura feroviarilor. În acest moment cota de piață a fotbalistului este de 1.800.000 de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com.

Deac s-a accidentat cu Austria
Cel de al doilea fotbalist al CFR-ului care a evoluat în victoria României din Austria, Ciprian Deac a bifat jocul cu numărul 24 în tricoul primei reprezentative. La Klagenfurt a rezistat pe teren doar 40 de minute. După un duel aerian, Deac a călcat strâmb și a resimțit dureri mari la glezna, primul verdict al staff-ului medical fiind entorsă.

În zilele următoare Deac va efectua un test RMN care va lămuri cât de gravă este accidentarea internaționalului român. De-a lungul carierei, Ciprian Deac a suferit nu mai puțin de patru accidentări grave la genunchi și a fost la un pas să se lase de fotbal, dar medicii i-au fixat ligamentul colateral intern cu o agrafă specială.

Distribuie:

Postaţi un comentariu