David Tarţa, podium la Rally Sprint Arad

Pilotul băimărean David Tarța a terminat pe podium la VSS Rally Arad

La finalul săptămânii trecute, pe circuitul Vik Power Arad, a avut loc VSS-Rally Sprint Arad, a patra etapă a Campionatului Regional de Rally Sprint. Competiția destinată atât piloţilor amatori, cât şi celor care posedă licenţă de profesioniști, a fost extreme de spectaculoasă, la startul ei fiind present și tânărul pilot băimărean David Tarţa. Prezența maramureșanului la etapa de la Arad a stat sub semnul întrebării până în ultima clipă, după ce la etapa de Rallycross de la Mioveni, maşina lui a suferit avarii majore.

 

Din fericire, cu sprijinul unor oameni îndrăgostiţi de sportul cu motor, “bolidul” a fost repus pe roţi, iar David le-a răsplătit încrederea terminând pe podium raliul. Tarţa a concurat la clasa Juniori, pe un Suzuki Swift şi a încheiat cursa pe un onorabil loc 3, cu timpul de 10:05.10. Băimăreanul a reuşit să încheie prima manșă pe locul 2, în 04:41.82, dar în manşa secundă a obţinut doar ultimul timp, încheind competiția pe ultima treaptă a podiumului. Locul 1 la Clasa Junior a fost ocupat de Vrazsa Ovidiu (Honda Civic) – 09:48.61, care a fost urmat de Kira Laurentiu (Honda Civic) – 09:57.97.

 

La VSS-Rally Sprint Arad au luat startul circa 40 de piloţi, care au rulat în două manşe, fiecare manşă având o lungime de cinci tururi de circuit. Clasamentele s-au întocmit în funcţie de clase, pentru juniori, cel feminin, dar şi clasamente speciale pentru cei ce au participat cu maşini BMW şi Honda. Ediția a treia a Campionatului Regional de Rally-Sprint a pornit la drum în primăvara acestui an și este considerată anticameră campionatului național. Sezonul 2013 are şase etape pentru competiția amatorilor și cu una mai puțin în întrecerea licențiaților. Pentru pilotul băimărean de doar 11 ani, următoarea prezență pe un circuit auto va avea loc la finalul acestei săptămâni. Pe 7 septembrie, David Tarţa va alerga pe macadamul din Sibiu, unde se va desfăşura cea de a cinea etapă a Campionatului Naţional de Slalom Paralel.

Distribuie:

Postaţi un comentariu