David Tarţa, locul 3 în Campionatului Naţional de Rally Cross

Etapa de rallycross de la Mioveni ar putea fi ultima pentru David Tarța, în 2013

Zilele trecute a avut loc cea de a cincea etapă a Campionatului Naţional de Rally Cross, în localitatea Mioveni (judeţul Argeş), în organizarea Clubului Sportiv Sprint Club Mioveni. La competiţie au luat startul 20 de piloţi din întreaga ţară, printre care s-a numărat şi tânărul băimărean de doar 11 ani, David Tarţa. Maşinile au rulat pe un traseu cu o lungime de 850 m, pe macadam, parcurgând 4 tururi în calificări şi 5 în finală.

 

David Tarţa a reuşit o performanţă excelentă, reuşind să ocupe, la finalul competiţiei, ultima treaptă a podiumului.
“Concursul a fost unul care a pus la încercare atât maşinile, cât şi piloţii. Căldura a fost foarte mare, iar circuitul cu multe denivelări. După un hop, la aterizare, maşina lui David s-a descentrat, parbrizul i s-a spart, radiatorul şi traversa faţă s-au îndoit. Praful mare a afectat şi debitmetrul maşinii. Dar pe lângă toate acestea, a fost un concurs frumos, organizat bine şi cu concurenţi puternici”, a declarat tatăl tânărului concurrent, Ioan Tarța.

 

În cadrul evenimentului a avut loc și o parade a piloţilor, care şi-au condus bolizii sub escorta poliţiei, de la circuitul de Rallycross până în centrul oraşului Mioveni, unde maşinile au fost admirate de trecători. Ioan Tarța a mărturisit că această etapă ar putea fi ultima pentru fiul său, în actuala edițe de campionat. ”După ce am tras linie pot spune că a fost o experienţă foarte bună pentru David, dar, din păcate, din cauza avariilor apărute şi a lipsei de fonduri, cred că acesta a fost ultimul nostru concurs din 2013 în Campionatul Naţional de Rallycross”, a spus Ioan Tarţa.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Kozak Attila says:

    Bravo David,tot asa in continuare,ca viitorul este in fata iar pagubele suferite masinii tale sunt multumita traseului ‘GROAZNIC’ ce trebuia parcurs,poate s cei de la offroad l-ar fi refuzat dar acesta a facut parte din “BUNA ORGANIZARE”!!! Ar fi frumos ca si colegii tai de club sa aprecieze efortul si straduinta voastra ca doara contribuiti la imaginea clubului vostru.

Postaţi un comentariu