Daniel Conț, campion național la 3000 metri obstacole

Daniel Conț este la a doua performanță într-o lună

Sătmăreanul Daniel Conț, legitimat la CS LPS Satu Mare, a reușit să câștige medalia de aur la 3000 metri obstacole la Campionatele Naționale de Juniori 1, competiție care s-a desfășurat recent în București.

Daniel a reușit un timp foarte bun trecând linia de final după 9 minute și 31 de secunde. Sătmăreanul i-a devansat pe Andrei Barbut din Timișoara care a parcurs cei 3000 de metri în 9 minute și 34 de secunde și pe Aurel Rotaru din Craiova care a obținut timpul de 9:50:17. “Am fost în mare formă și singurul lucru care mă nemulțumește este că nu am reușit să-mi bat recordul personal însă sper să se întâmple cât mai curând și acest lucru” ne-a declarat proaspătul campion.

Daniel este la al doilea succes din acest an, el obținând  titlul de campion la 3000 metri obstacole și la Campionatele Naționale Școlare, Juniori 1 cele care s-au desfășurat în luna iunie.

Sătmăreanul este legitimat la CS-LPS și este proaspăt absolvent al Liceului Tehnologic “Ioniță G. Andron” din Negrești Oaș iar din toamnă va urma cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din Oradea. Este elevul antrenorului Radu Achim.

“ Chiar dacă a început relativ târziu atletismul de performanță, Daniel are deja câteva rezultate notabile. L-am remarcat acum doi ani la crosurile școlare unde n-avea rivali și după ce i-am propus să lucrăm împreună au venit în scurt timp și rezultatele. Ne-am dorit un record personal la aceste Naționale însă nu a fost să fie dar la potențialul care îl are sunt sigur că va obține rezultate și mai răsunătoare. Cea mai bună oportunitate ar fi Campionatele Mondiale de Juniori 1, de anul viitor, din SUA.” ne-a declarat antrenorul Achim.

Distribuie:

Postaţi un comentariu