Dă-le de pământ Corina!

Corina Căprioriu este favorita specialiștilor la câștigarea aurului mondial la judo, categoria 57 de kilograme/ FOTO Dan Bodea

Vicecampioana Olimpică de la Londra, Corina Căprioriu, intră miercuri în concurs, la Campionatele Mondiale de Judo, care se desfășoară la Rio de Janeiro, în Brazilia. Grație rezultatelor obținute în ultimii doi ani, clujeanca este una dintre marile favorite ale specialiștilor la câștigarea titlului mondial din acest an.

 

Performanță istorică
Corina Căprioriu va concura la categoria 57 de kilograme și are șansa istorică de a fi prima judoka din România care se încoronează campioană a lumii, performanță care nu a fost atinsă nici de Alina Dumitru, cea mai galonată sportivă în această disciplină. ”Când ajungi la acest nivel de pregătire și maturitate, orice alt rezultat decât aurul mondial este un mic eșec. Sigur că o prezență pe podium reprezintă o performanță, dar eu îmi doresc din tot sufletul ca treapta pe care voi urca să fie cea mai înaltă a podiumului de premiere. Sper să reușesc să obțin medalia de aur. În ultima vreme m-am antrenat foarte bine și trebuie să recunosc că obiectivul meu este acela de a obține o medalie cât mai valoroasă, dacă va fi să fie cea de aur, cu atât mai bine. Dacă nu vor apărea probleme de ultim moment și dacă voi prinde o zi bună, totul ar trebui să fie în regulă”, a declarat Corina Căprioriu.

 

Sportiva legitimată la CS Universitatea/ CSM Cluj are unele probleme medicale, confirmate chiar de antrenorul Florin Berceanu, coordonatorul Centrului Olimpic de la Cluj. ”Corina nu este refăcută 100% dar am încredere că va depăși acest moment și va lupta așa cum știe ea cel mai bine. Este o mare sportivă și rezultatele obținute în ultimii ani o îndreptățesc să privească cu încredere luptele care vor urma”, a explicat Berceanu.

 

La precedenta ediție a Campionatelor Mondiale de judo, Corina Căprioriu a obținut medalia de bronz, iar anul trecut a cucerit cea mai prețioasă medalie din palmares, argint la Jocurile Olimpice de la Londra.”Nu va fi deloc ușor la Rio. După ce obții rezultate precum cele pe care le-am realizat eu, toată lumea e cu ochii pe tine și presiunea e foarte mare. În plus și adversarele te studiază în cel mai mic amănunt. Sunt convinsă că oponentele mele știu absolut totul despre mine, dar până la urmă și acest lucru este o provocare”, a adăugat Căprioriu.

 

Bogdan și Ungureanu, eliminate în turul 2
Din delegația României care participă în aceste zile la mondialele de la Rio mai fac parte două sportive din Cluj. Este vorba despre Carmen Bogdan și Monica Ungureanu, ambele legitimate la CS Universitatea/ CSM Cluj. Cele două judoka au intrat în concurs încă din prima zi a competiției din Brazilia, în limitele categoriei 48 de kilograme.

 

În grupa C, Carmen Bogdan a trecut în primul meci de gaboneza Esther Corine Ewala Bondime, după care a fost învinsă de campioana mondială en-titre, Haruna Asami din Japonia. Ambele partide au fost decise prin ippon. Monica Ungureanu a trecut în primul tur, tot prin ipoon, de Jacqueline Solis din Guatemala, însă, a fost învinsă în runda imediat următoare de franţuzoaica Laetitia Payet prin acelaşi procedeu. Ungureanu a fost repartizată în grupa A.

 

”Fetele au luptat, și-au dorit foarte mult să obțină performanțe notabile, dar, din păcate au fost eliminate prematur. În niciun caz nu este un capăt de țară. În fond suntem la Rio pentru a pregăti viitoarea participare la Jocurile Olimpice de vară, care se vor dăsfășura tot aici, în Brazilia”, explică antrenorul Florin Berceanu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu