Curg invitațiile pentru HCM Baia Mare

După Mihalovce, HCM Baia Mare va onora invitația la un nou turneu internațional, de această dată în Germania

După turneul de la Mihalovce, vicecampioana României, HCM Baia Mare, continuă seria meciurile de pregătire pentru Liga Campionilor, de data aceasta cu un turneu în Germania, la Schmelz.

Adversari unul și unul
Competiţia “Sparkassen Ladies Cup” va avea loc în perioada 17-18 august, iar echipele care se vor duela pentru trofeu sunt: Thüringer HC (campioana Germaniei), Byasen Trondheim (vicecampioana  Norvegiei), TSV Bayer 04 Leverkusen (locul 4 în Germania), Metz (campioana Franţei), Toulon (locul 8 în Franţa) şi HCM Baia Mare.

 

Organizatorii turneului au stabilit componenţa celor două grupe. Astfel, HCM Baia Mare va juca în Grupa A, împreună cu Thüringer HC, echipă antrenată de românul Herbert Müller şi pentru care a evoluat şi Melinda Geiger în 2012, şi cu Metz Handball. În Grupa B vor juca Byasen Trondheim (Norvegia), Bayer 04 Leverkusen (Germania) şi Toulon (Franţa).
În faza grupelor meciurile se vor juca pe durata a două reprize de câte 25 de minute, iar semifinalele şi finala se vor disputa pe durata a două reprize de câte 30 de minute.

 

Omogenizarea echipei, principalul obiectiv
La Mihalovce, HCM Baia Mare a pierdut trei dintre cele patru meciuri disputat, însă, staff-ul tehnic a considerat competiţia una extrem de utilă. “A fost un turneu foarte bun pentru noi, în care am întâlnit echipe de top din Europa. A excelat Hypo Viena, echipă cotată între primele 5 din lume, dacă avem în vedere că au în lot scheletul naţionalei Braziliei, printre care şi pe Alexandra Do Nascimento, cea mai bună din lume în 2012. Păcat că ea nu are în spate echipă de club şi o echipă naţională de valoarea sa, cu care să se impună la nivel mondial şi în cupele europene. Rostov este, de asemenea, o forţă a handbalului European, care s-a întărit cu jucătoare importante, printre care Shimkute şi Managarova, transferate de la Oltchim. Noi am pierdut cu aceste echipe, dar am jucat fără 4 handbaliste importante, iar scopul nostrum a fost acela de a rula întregul efectiv, indiferent de scor”, a declarat directorul sportiv al HCM Baia Mare, Daniel Kotecz.

 

În ceea ce priveşte turneul din Germania, Kotecz a mărturisit că obiectivul echipei rămâne acelaşi- omogenizarea: “Va fi greu şi în Germania, dar, încet, încet, sperăm să revină pe teren şi jucătoarele accidentate, printre care Melinda Geiger, Eliza Buceschi şi Geta Diniş-Vârtic. Sperăm, de asemenea, să joace şi Tănăsie, care la Mihalovce nu a fost deloc şi care a revenit acum de la lotul național. Este bine că, de la meci la meci se simte o îmbunătăţire a relaţiilor de joc. Vă dau un exemplu: Szucs şi Marin au jucat primul meci una lângă cealaltă cu Hypo Viena. Trebuie ca jucătoarele să se acomodeze, să se simtă în teren, iar acest lucru poate fi făcut doar cu ajutorul meciurilor de pregătire”.

 

HCM Baia Mare a plecat spre Germania în această dimineaţă, urmând ca deseară să joace un amical în Austria, cu echipa care a terminat sezonul trecut pe locul 4, iar după turneul de la Schmelz, elevele lui Costică Buceschi vor mai susţine o partidă de pregătire la Thüringer.
Luna august se va încheia cu un al turneu, de data aceasta în Cheia, la Olomouc, unde participă echipele: HK Slovan Duslo Sala (vicecampioana Slovaciei), Wiener Neustadt (locul 3 în Austria), DHK Zora Olomouc (locul 5 în Cehia) şi HCM Baia Mare. În Liga Națională HCM Baia Mare va disputa primul joc, în data de 5 septembrie, în deplasare, cu nou-promovata Universitatea Neptun.

Distribuie:

Postaţi un comentariu