Cupa României / Someşul Apahida păstrează Cupa

Fotbaliştii de la Someşul Apahida au surclasat cu scorul de 5-1 pe Gloria Cătina, adversara din finala Cupei României, zona Cluj / Foto: Dan Bodea

Finala Cupei României ediţia 2015/2016, zona Cluj, a fost câştigată de Someşul Apahida. Apahidenii s-au impus în finala disputată în compania formaţiei Gloria Cătina cu scorul de 5-1 şi şi-a păstrat în vitrină trofeul cucerit şi anul trecut. Pentru Someşul aceasta a fost a treia finală disputată consecutiv, şi al doilea succes la rând.

Baza Sportivă „Ardealul” din Someşeni a fost și de această dată gazda ultimului act al Cupei. Apahidenii, care au terminat sezonul 2014/2015 al Ligii a IV-a pe locul 6, au început în forță partida și au ratat câteva bune ocazii, fără să înscrie golul descătușării.

Contrar cursului jocului cei de la Gloria Cătina au înscris primii, în minutul 20, însă din poziție de offside și reușita a fost anulată. A fost momentul în care cei de la Someșul s-a ”trezit” și, după alte 10 minute controlate total, au deschis scorul prin Bondor, golgheterul echipei.

Fotbalistul a fost găsit foarte bine în centrul careului, iar șutul puternic al acestuia, direct la vinclu, l-a lăsat fără replică pe portarul celor din Cătina. Până la pauză a mai înscris și Găvruș. În actul secund, principalul marcator al Someșului, Bondor a mai înscris de două ori, după ce Gloria reușise să reducă din handicap, iar Chindroș a stabilit scorul final (5-1) și a declanșat bucuria în tabăra apahidenilor.

Înaintea finalei a avut loc o festivitate de premiere în cadrul căreia reprezentanții Asociației Județene de Fotbal (AJF) Cluj au elogiat performerii ultimului sezon din fotbalul mic, Liga a IV-a și a V-a. Președintele AJF, Vasile Marc, a acordat în numele instituției pe care o conduce, cupe, mingi, diplome şi medalii premianților.

Distribuie:

Postaţi un comentariu