Cupa României / O minune de gol, pentru un vis

Pablo Ceppelinii a intrat în joc în minutul 45 şi a marcat 10 minute mai târziu golul victoriei cu Pandurii din sferturile Cupei României / Foto: Dan Bodea

“U” Cluj s-a calificat în semifinalele Cupei României după 20 de ani. “Şepcile roşii” au învins Pandurii Târgu Jiu cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Ceppelini în minutul 55. Meciul disputat pe Cluj Arena a început cu echipa oaspete în prim-plan, gorjenii reuşind să dicteze ritmul jocului şi să apară periculos în careul lui Panagopoulos.

Roman a şutat frumos de la distanţăî, dar grecul din poarta Universităţii a evitat deschiderea scorului. Câteva minute mai târziu Răduţ a trimis mingea în bară, la o fază în care întreaga apărare a universitarilor a fost depăşită. La pauză George Ogăraru a mutat inspirat, aruncând-ul în luptă pe Pablo Ceppelini, iar uruguayanul, vecin cu starul Barcelonei în ţara sa natală, Luis Suarez.

Atacantul a prins o execuţie magnifică în minutul 55. Vasilică Cristocea a trimis inteligent un balon peste defensiva pandurilor, iar Ceppelini a şutat fără prluare, la colţul lung, înscriind singurul gol al unei vitorii uriaşe care o duce pe “U” în penultimul act al Cupei României.

Gorjenii au replicat în trei rânduri, dar Roman, Nistor sau Momcilovic nu au reuşit să-l învingă pe Panagopoulos şi meciul s-a încheiat cu victoria la limită a “Şepcilor roşii”. “Este foarte important că am reuşită să rămânem echilibraţi în ciuda rezultatelor oscilante. Noi nu facem înmormântare după o înfrângere, nici nuntă după victorie. Îmi felicit echipa pentru că a crezut în şansa ei de a obţine un rezultat ce poate deveni istoric. Cupa Romniei este un obiectiv pentru noi”, a declarat antrenorul Universităţii Cluj, George Ogăraru.

Dacă va câştiga trofeul pus în joc, “U” va reedita cea mai mare performanţă a clubului la 55 de ani de la câştigarea Cupei în 1965. În semifinalele Cupei României s-a calificat şi cealaltă echipă clujeană, CFR, cele două formaţii având şţanse mari să se întâlnească în meci direct în drumul lor spre finala de pe Arena Naţională.

Distribuie:

1 Comentariu

  1. Hello Patrice says:

    Hello Patrice..55 de ani din 1965 pana in 2015? Cum așa?

Postaţi un comentariu