Cupa României / Dublă victorie și calificare

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U BT Cluj au învins cu scorul de 69-56 formația Phoenix Galați, în returul optimilor de finală ale Cupei României, și a obținut o calificare la pas în sferturile întrecerii, după ce și în jocul de la Galați s-au impus cu 72 – 49. Practic clujenii nu au întâmpinat nicio rezistență din partea dunărenilor obținând o calificare fără istoric. Înfruntarea din Sala Polivalentă a început perfect pentru elevii lui Marcel Țenter care au îinscris primii și și-au ținut adversarii departe de panou.

Astfel, la pauza mare tabela indica deja un avans liniștitor, scor 38-21. Și sfertul trei a fost la discreția clujenilor, care au redus motoarele abia în ultimul act al întâlnirii, adjudecat de Phoenix cu scorul de 20-12. Kyndall Dykes a fost cel mai bun om al gazdelor reușind să înscrie 15 puncte, la care a adăugat 3 pase decisive și două recuperări. Muhamed Pasalic a contribuit și el cu 9 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări la victoria celor de la U BT.

”Orice victorie este importantă, pentru că îți dă putere pentru următoarele confruntări, dar cel mai important lucru pentru mine a fost acela că am putut rula întreg lotul de jucători. Victoria de la Galați ne-a deschis drumul spre etapele superioare ale Cupei României, așa că am putut face unele experiemnte în retur”, a declarat la finalul întâlnirii antrenorul Marcel Țenter.

Distribuie:

Postaţi un comentariu