Cupa României / CFR vrea pe Cluj Arena

Derbiul Clujului, dintre "U" şi CFR s-ar putea reedita în sferturile de finală ale Cupei României, ambele formaţii fiind calificate în această fază a competiţiei / Foto: Dan Bodea

”U” Cluj și CFR s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal. ”Șepcile roșii” a învins pe fc Brașov, în deplasare, cu scorul de 3-1, iar vișinii au trecut cu mari emoții de Rapid București, scor 2-1. Astfel, la tragerea la sorți care va avea loc miercuri, 5 noiembrie, de la ora 12.00 la Casa Fotbalului, cele două mari rivale clujene ar putea să se împerecheze.

CFR va fi inclusă în urma 1, cea a favoritelor, iar ”U” în cea de a doua, conform clasării din ultimul sezon competițional. ”Nu am o preferință anume pentru sferturile de finală, dar mi-ar plăcea să jucăm pe Cluj Arena”, a declarat președintele feroviarilor, Iuliu Mureșan, imediat după victoria din Giulești. CFR-iștii pot întâlni și cea mai slab cotată echipă calificată în această fază a competiției, CS Mioveni, echipa fiind plasată în urma a treia valorică, ceea ce înseamnă ca va întâlni una dintre formațiile din urna favoritelor, Setaua, Petrolul, CFR sau Pandurii.

Dacă în istoria recentă CFR-iștii au bifat mai multe prezențe în fazele superioare ale Cupei României, pentru Universitatea această calificare vine după mai bine de 17 ani. În sezonul 1996/1997 a atins pentru ultima oară faza sferturilor după ce a eliminat pe Petrolul Moinești și pe Ceahlãul Piatra Neamț.  În sfertul de finală de la Brașov, la acea vreme meciurile se disputau pe teren neutru, ”U” avea să piardă cu scorul de 1-3 în fața formației FC Național.

Distribuie:

Postaţi un comentariu