Cupa României / Bănăţenii au luat Cupa în Ardeal. FOTO

RCM Timişoara s-a impus cu scorul de 19-16 în faţa campioanei CSM Ştiinţa Baia Mare şi a cucerit Cupa României la rugby, în finala de pe Cluj Arena / Foto: Dan Bodea

RCM Timişoara a triumfat în Cupa României la rugby, impunându-se cu scorul de 19-14 în faţa campioanei en-titre CSM Ştiinţa Baia Mare. Victoria bănăţenilor are aerul unei revanşe, după episodul „ciudat” din semifinalele SuperLigii Naţionale, când RCM Timişoara a pierdut în faţa Farului Constanţa, după ce paginile cu vizele medicale obligatorii au fost rupte din mai multe legitimaţii de joc.

Ulterior Farul a pierdut finala SuperLIgii în faţa maramureşenilor. Revenind la finala Cupei, disputată anul acesta pe Cluj Arena, bănăţenii au început meciul tare şi au etalat un joc frumos, dar ineficient. Băimărenii au ales să trimită la buturi o lovitură de pedeapsă (minutul 3), iar Luke Samoa a pus primele 3 puncte pe tabela de marcaj.

A fost o scurtă perioadă de debringoladă în rândurile bănăţenilor şi din nou maramureşenii s-au apropiat periculos de terenul de ţintă al adversarilor. Astfel, Oancea a reuşit să culce balonul, dar transformarea nu a fost reuşită de Luke Samoa şi scorul a rămas 8-0 pentru CSM. Cum scorul risca să capete proporţii „Leii din Banat” au reuşit să strângă rândurile şi să reintre în joc.

Calafeteanu a trimis printre buturi o lovitură de pedeapsă şi a mai redus din diferenţă. A urmat eseul timişorenilor plus transformarea lui Calafeteanu şi Timişoara intra la cabine în avantaj, scor 9-8. În actul secund maramureşenii au reuşit să pună alte 6 puncte pe tabelă, după două lovituri de pedeapsă tranformate de Luke Samoa, dar la fel ca şi n prima repriză tot bănăţenii au fost cei care au dictat ritmul.

Kinikinilau nu a putut fi oprit de apărarea adversă, centrul bănăţenilor ducând faza până la limita terenului de ţintă al băimărenilor. Din grămada spontană creată, Popîrlan a marcat eseul la colţ. În ciuda poziţiei dificile Calafeteanu a adus în contul echipei sale şi cele două puncte ale transformării, iar bănăţenii au trecut din nou în avantaj, 16-14.

Până la ultimul fluier al arbitrului Vlad Iordăchescu, doar Calafeteanu a mai reuşit să adauge puncte din lovitură de pedeapsă şi a închis tabela la 19-16. RCM Timişoara, marea rivală a maramureşenilor din ultimii 3 ani, a cucerit Cupa României pentru a doua oară în istorie.

Urmăriți în continuare o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu