Cupa Mondială / N-am avut noroc!

Deşi a fost cap de serie la tragerea la sorţi pentru Cupa Mondială din 2018, România nu a fost deloc norocoasă şi va înfrunta Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia şi Kazahstan

Echipa națională de fotbal a României și-a aflat, sâmbătă seară, adversarii din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2018, găzduită de Rusia. Tricolorii au fost cap de serie la tragerea la sorți de la Sankt Petersburg și a fost repartizată în grupa E, alături de reprezentativele cu Danemarcei, Poloniei, Muntenegru, Armenia şi Kazahstan.

Tragerea la sorți nu a fost deloc cu noroc pentru România, care se va lupta pentru o nouă prezență la cel mai important eveniment fotbalistic al lumii cu Danemarca, Polonia și chiar Muntenegru. Nici Armenia sau Kazahstan nu sunt adversari deloc facili.

Europa va avea 14 locuri la Cupa Mondială din 2018, 13 din preliminarii plus Rusia în calitate de țară organizatoare. Echipele au fost distribuite în nouă grupe, 7 de şase echipe, două de 5 echipe. Primele clasate merg direct la turneul final, iar cele mai bune opt locuri secunde merg la baraj pentru poziţiile rămase.

România a fost ultima oară prezentă la un turneu final de Cupă Mondială în Franța (2008), iar la ediția din 2004 a fost oprită în cursa de claificare de Danemarca. La fel ca și acum, și în 2003 pe banca tehnică a României se afla Anghel Iordănescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu