Cupa Minaur a rămas în Baia Mare – Covaciu & Co au jucat de la egal la egal cu vicecampioana

HCM Minaur Baia Mare

Minaur are faţă de Liga Naţională. Bămărenii, proaspăt reveniţi în primul eşalon handbalistic al României au demonstrat că pot face faţă, onorabil, echipelor care se vor bate pentru titlu în următorul sezon competiţional. Elevii lui Gheorghe Covaciu şi Adi Popovici au câştigat Cupa Minaur, reuşind să se impună în două dintre cele trei partide disputate la acest turneu, singura înfrângere înregistrată fiind în faţa vicecampioanei de anul trecut, Ştiinţa Bacu.
Sala Polivalentă Lascăr Pană a găzduit, de vinery şi până duminică, cea de a 28-a ediţie a Turneului Cupa Minaur. La evenimentul dedicat revenirii în primul eşalon al echipei băimărene au luat lua parte grupările Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău (vicecampioana en-titre), Steaua Bucureşti (nou promovată în Liga Naţională) şi Energia Lignitul Pandurii Târgu Jiu (locul 8 în sezonul trecut al Ligii Naţionale).
În prima partidă de la Cupa Minaur, băimărenii au trecut, cu scorul de 25-22 (15-9), de Energia Pandurii Târgu Jiu, după un meci pe care l-au controlat de la un capăt la altul. La fel s-a întâmplat şi în cel de-al doilea meci, când elevii lui Covaciu au condus ostilităţile în confruntarea cu Steaua Bucureşti şi s-au impus în cele din urmă cu 38-34 (21-14). Singura înfrângere a fost consemnată în ultima zi a turneului, în partida cu Ştiinţa Bacău. Deşi au reuşit să joace de la egal la egal cu vicecampionii en-titre până pe finalul primei reprize, băimărenii au greşit mult în atatc în ultimele 5 minute, iar băcăuanii au profitat şi au reuşit să intre la vestiare cu un avantaj de 3 goluri (13-16). În repriza secundă, într-o goană furibundă după egalare, minauriştii au încercat tot ce le-a stat în putinţă, dar experienţa adversarilor şi-a spus cuvântul, ei reuşind să conserve avantajul de la pauză şi să termine cu o victorie ultimul meci de la Cupa Minaur (25-27).
În ciuda acestei înfrângeri, HCM Minaur Baia Mare a câştigat trofeul graţie golaverajului, locul 2 fiind ocupat de Pandurii Târgu Jiu, în timp ce Bacăul a terminat competiţia pe poziţia a treia.

Întăriri la linia de 9 metri

După 3 zile de meciuri, putem trage linie şi concluzii. Minaur are faţă de Liga Naţională, dar şi lipsuri, iar principala problem o constituie lipsa unei rezerve bune la linia de 9 metri. În ceea ce priveşte dublajul pe post, băimărenii stau cel mai bine pe extreme şi pivot, acolo unde rezervele se ridică aproape la valoarea titularilor.“A fost un turneu foarte bun, unde ne-am dat seama care ne este valoare şi unde mai trebuie să muncim. Suntem pe drumul cel bun, dar este clar, ne trebuie încă un om la linia de 9 metri. Am jucat până acum cu 4 echipe de Ligă, dar cea mai bună impresie mi-a făcut-o Bacăul, care sunt sigur că va avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru titlu, în sezonul ce vine”, a declarat antrenorul secund al Minaurului, Adi Popovici.

“Am făcut un turneu bun şi speră ca prin muncă si seriozitate să creştem de la o partidă la alta. La capitolul plusuri aş remarca mobilizarea băieţilor, dar şi prestaţia lor în defensivă, iar la minusuri eficienţa din atac. În ceea ce priveşte ultimul meci, cel cu Bacăul, eu cred că cel mai mult ne-a lipsit experienţa, pentru că noi venim după doi ani de Divizia A”, a precizat principalul Gheorghe Covaciu.

[stextbox id=”custom” caption=”Rezultatele partidelor de la Cupa Minaur”]Ştiinţa Bacău – Steaua Bucureşti: 34-26
HCM Minaur – Pandurii Tg. Jiu: 25-22
Ştiinţa Bacău – Pandurii Tg. Jiu: 26-29
HCM Minaur – Steaua Bucureşti: 38-34
Pandurii Tg. Jiu – Steaua Bucureşti: 29-26
HCM Minaur – Ştiinţa Bacău: 25-27[/stextbox]

[stextbox id=”custom” caption=”Clasament şi premii speciale”]Clasamentul Cupei Minaur:
1. HCM Minaur Baia Mare
2. Pandurii Târgu Jiu
3. Ştiinţa Bacău
4. Steaua Bucureşti
Premii speciale:
* cel mai bun jucător: Marius Szoke (Steaua Bucureşti)
* cel mai bun portar: Shota Tevzadze (Ştiinţa Bacău)
* golgeterul turneului: Alin Bondar (HCM Minaur Baia Mare)[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu