Cupa Ligii / ”U” Cluj s-a întrecut în ratări, Dinamo e în semifinale

Căpitanul Valentin Lemnaru și-a trecut numele pe lista fotbaliștilor care puteau aduce o calificare istorică pentru ”U” în semifinalele Cupei Ligii însă, ardelenii s-au jucat cu ocaziile iar Dinamo a mers mai departe / Foto: Dan Bodea

Sferturile de finală ale Cupei Ligii dintre Dinamo și ”U” Cluj reprezenta ultima ocaziepentru bucureșteni de a salva o prima parte de sezon la limita dezastrului. Meciul a avut nevoie de prelungiri pentru stabilirea celei de a doua semifinaliste din cea mai nouă competiție interna din fotbalul românesc.

S-a terminat 3-2 după executarea loviturilor de departajare, la capătul celor 90 de minute regulamentare scorul fiind egal, 0-0. Dinamoviștii au avut prima ocazie de gol în minutul 5 la șutullui Bilinski, reținut fără emoții de Dolha. Au urmat minute bune de spaimă pentru alb-roșii.

Mengolo în minutul 13 și Ceppelini, 10 minute mai târziu au creat panică la poarta lui Marc. Prima repriză s-a încheiat cu senzația că gazdele nu vor reuși să-și depășească adversaru, într-o formă sportivă evident superioară. Imediat după reluare golgheterul trupei din Ștefan cel Mare, Bilinski, a apărut din nou periculos în fața porții ardelene, dar Dolha nu a putut fi învins nici de această dată.

Lemnaru, Ceppelini, Jovanovic și Viveiros, toți de la ”U” Cluj și-au trecut numele pe lista fotbaliștior care arfi putut înclina decisiv balanța în acest meci. Cu două minute înainte de expirarea timpului regulamentar Jovanovic semnează a cincea ocazie de gol pentru ”U”, dar tabela a rămas imaculată ca în primul minut de joc și s-a intrat în reprizele de prelungiri. La fel ca și în startul celor două reprize din timpul regulamentar, tot Dinamo aavut prima ocazie la șutul lui Matei, reținut de Dolha.

Și Elton și-a încercatșansa cu un șut de la distanță, dar mingea a ocolit poarta lui Dolha și s-a intrat în cea de a doua repriza de prelungiri. După opt ocazii calre de gol în primele 90 de minute, universitarii au făcut pasul înapoi în prelungiri și acest lucru s-a văzut în numărul de oportunități pe care bucureștenii și le-au creat.

Patrick Petre a fost aproape de gol în minutul 113, dar șutul lui a trecut peste transversală. Și totuși ultima ocazie de gol a aparținut ”Șepcilor roșii”, prin Kovacs care putea stabili învingătoarea cu doar câteva secunde înainte de expirarea timpului suplimentar. S-a terminat 0-0 după 120 de minute de joc și s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.

Ceppelini a deschjis seria execuțiilor cu gol pentru Universitatea însă, Raul Costin, Stoianovic și Skvorc au ratat. A mai transformat Kovacs pentru ”U”, dar în semifinale s-a calificat Dinamo, cu scorul de 3-2.

Distribuie:

Postaţi un comentariu