Cupa Ligii / În 11 la 11 e greu în „groapă”

După victoria din Liga 1, CFR Cluj a cedat cu 0-2 în fața lui Dinamo și a ieșit din Cupa Ligii / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a ratat primul obiectiv al sezonului. Vişiniii pregătiţi de Francisc Dican au pierdut meciul din sferturile de finală ale Cupei Ligii, scor 0-2 cu Dinamo, dar rămân încă în cursa pentru atingerea celorlalte două obiective, calificarea în play-off-ul Ligii 1 şi câştigarea Cupei României. În Ştefan cel Mare, Dinamo a dominat întâlnirea cu CFR şi au deschis scorul prin Essombe care a finalizat o acţiune frumoasă de atac. Poziţia atacantului dinamovist a fost însă suspectă de offside.

Tot gazdele au continuat să pună presiune în preajma suprafeţei de pedeapsă a clujenilor, dar Rotariu, Essombe şi Matei au trecut pe rând pe lângă 2-0. Noul căpitan al dinamoviştilor, Paul Anton a trimis o ghiulea în bara porţii şui Mihai Mincă (min. 33), după care ardelenii au încercat la rândul lor să-şi creeze oportunităţi de a marca. În minutul 36 Gomel a şutat periculor, dar nu l-a învins pe portarul gazdelor.

Trei minute mai târziu şi Belek a apărut periculos în careu dar nu a putut modifica tabela de marcaj. La şase minute de la reluare Victor Bruno a egalat situaţia la şuturi în bară, iar în minutul 55 Rotariu a dublat avantajul lui Dinamo, la capătul unei acţiuni în care a făcut vraişte apărarea CFR-istă. La adăpostul acestui scro, Dinamo a ştiut să joace economicos şi să ţină la distanţă de propria-i poartă jucătorii din Ardeal.

S-a terminat 2-0 pentru roş-albi care obţin, astfel, primul succes în faţa CFR-ului după o aştepatare de şase ani. Victoria este şi o revanşă a dinamoviştilor care au cedat cu acelaşi scor meciul disputat, tot pe teren propriu, la data de 14 septembrie, în turul Ligii 1. „Când joci în 11 la 11 e greu să câştigi în Ştefan cel Mare”, a fost reacţia antrenorului dinamovist, Mircea Rednic.

În replică, Francisc Dican, a declarat că le-a cerut jucătorilor săi să nu se arunce orbeşte în atac, să joace calm şi să-şi aştepte adversarii pentru a-i putea surprinde pe contraatac. Dinamo şi Concordia Chiajna sunt primele semifinaliste în Cupa Ligii şi se vor duela pentru un loc în finala competiţiei. Joi, sunt programate ultimele două partide din sferturile Cupei Ligii. Astra Giurgiu va evolua la Ovidiu, în compania celor de la FC Viitorul, iar Steaua va primi vizita celor de la ACS Poli Timişoara. Învingătoarele acestor înfruntări se vor duela ulterior în semifinale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu