CSM Digi Oradea și-a aflat adversarele în Liga Campionilor

Bazinul Olimpic din Oradea este pregătit pentru noi confruntări ale CSM Digi Oradea în Liga Campionilor

CSM Digi Oradea, campioana în exercițiu a României la polo pe apă, și-a aflat adversarii în cea mai puternică întrecere continentală rezervată echipelor de club, Liga Campionilor. În urma tragerii la sorţi, formația pregătită de către Dorin Costrăș va întâlni pe Spartak VOLGOGRAD (Rusia, campioana en-titre), VK BUDVA (Muntenegru, campioana), VK Radnicki KRAGUJEVAC (Serbia, vicecampioana), MONTPELLIER Waterpolo (Franța, vicecampioana) și WASPO 1898 HANNOVER (Germania, vicecampioana).

 

Turneul va avea loc la Kragujevac. El se va desfășura între 27 și 29 septembrie. În cealaltă grupă se vor întâlni HAVK Mladost ZAGREB (Croația), CN MARSEILLE (Franța), Schuurman BZC BORCULO (Olanda), Sintez KAZAN (Rusia), Acquachiara NAPOLI (Italia) și reprezentanta Maltei (va fi desemnată ulterior). Aceste echipe se vor duela într-un turneu găzduit la Napoli.

 

Pentru sezonul 2013-2014, Liga Europeană de Natație (LEN) a introdus un sistem nou pentru Liga Campionilor. În primul tur de calificare au fost incluse echipele mai sus amintite. Ulterior se va juca al doilea tur de calificare, tot sub formă de turneu, pentru ca în cel de-al 3-lea tur de calificare să se joace în sistem eliminatoriu, în dublă manșă.

 

Câștigătoarele turului al 3-lea de calificare avansează în faza preliminară, acolo unde se va juca în sistem grupă, cu partide în dublă manșă (zece meciuri). În faza preliminară sunt calificate direct următoarele echipe: CN Atletic Barceloneta (Spania), Wasserfreunde Spandau ’04 Berlin (Germania), Olympiakos Pireu (Grecia), AN Brescia (Italia), Jug Dubrovnik (Croaţia), Partizan Belgrad (Serbia) şi Eger (Ungaria). Primele trei clasate în cele două grupe din faza preliminară se califică la turneul final. Acesta se va desfășura sub formă de Final Six. (Daniel Meze)

Distribuie:

Postaţi un comentariu