Confruntări de totul sau nimic în SuperLigă

SuperLiga Națională de rugby se împarte în două, patru echipe se vor lupta pentru medalii, celelalte trei vor juca pentru a evita retrogradarea

SuperLiga CEC Bank a ajuns la faza play-off-ului şi play-out-ului, lupta dintre echipe fiind acum mai dură ca niciodată. Primele patru clasate la finele sezonului regulat se vor duela pentru medalii, în timp ce grupările din jumătatea secundă a clasamentului vor lupta pentru menţinerea în primul eşalon.

În lupta pentru titlu sunt angrenate RCMUV Timişoara, CSM Ştiinţa Baia Mare, Steaua Bucureşti şi Farul Constanţa. Pe 3 august, în cadrul primei etape a Play-Off-ului se vor înfrunta, dimineaţa la ora 10:00, Timişoara şi Farul Constanţa, pentru ca în aceeaşi zi, după-amiaza de la ora 18:00, CSM Ştiinţa Baia Mare să aibă joace pe teren propriu, în faţa veşnicei rivale, Steaua Bucureşti.
CSM Ştiinţa Baia Mare este echipa cu cea mai bună defensivă, elevii lui Eugen Apjok primind, până acum doar 109 puncte. „Zimbrii” stau bine şi în ofensivă, de-a lungul primelor 14 etape, reuşind şi ei 72 de încercări, Wiringi fiind principalul marcator cu 10 eseuri, dar şi cu un total de 105 de puncte.

Primul obiectiv al zimbrilor – semifinala pe teren propriu

„Zimbrii” de CSM Ştiinţa Baia Mare încep lupta pentru titlu cu un meci extrem de important, acasă, cu Steaua. Primul obiectiv al grupării antrenate de Eugen Apjok şi Vasile Lucaci este obţinerea unei semifinale pe teren propriu, respectiv clasarea pe una dintre primele două poziţii la finalul play-off-ului.
„Primul meci este cel mai important pentru noi. Dacă îl câştigăm, eu spun că nu vom pierde şansa de a juca semifinala acasă. Va fi o partidă grea, dar vom avea publicul de partea noastră”, a mărturisit tehnicianul băimărean.

Partida de sâmbătă este una cu miză mare, în condiţiile în care, cele două echipe, Baia Mare şi Steaua, par a fi contracandidate la locul 2. Spre deosebire de bucureşteni, „zimbri” au un început de play-off ceva mai uşor, cu două meciuri pe teren propriu (cu Steaua şi Farul), respectiv o deplasare la Timişoara. Roş-albaştrii vor juca sâmbătă în Baia Mare, mai apoi la Constanţa, iar în ultima etapă a turului, vor primi vizita campioanei en-titre, Timişoara. Un eventual succes al băimărenilor, coroborat cu un pas greşit la Constanţa şi cu o înfrângere în Ghencea, cu bănăţenii, ar pune capăt speranţelor steliştilor.

[stextbox id=”custom” caption=”Confruntări de totul sau nimic în SuperLigă”]Programul zimbrilor în Play-off:
* 3 august, ora 18:00 CSM Ştiinţa Baia Mare – Steaua (live TVR3)
* 10 august, ora 10:00 RCMUV Timişoara – CSM Ştiinţa Baia Mare (live TVR2)
* 18 august, ora 18:00 CSM Ştiinţa Baia Mare – Farul Constanţa (live TVR3)
* 24 august, ora 10:00 Steaua – CSM Ştiinţa Baia Mare (live TVR 2)
* 31 august, ora 18:00 CSM Ştiinţa Baia Mare – RCMUV Timişoara (live TVR 3)
* 7 septembrie, ora 18:00 Farul Constanţa – CSM Ştiinţa Baia Mare (live pe TVR 3)[/stextbox]
Universitarii luptă pentru supravieţuire
În play-out, lupta pentru supravieţuire se va da între 3 echipe, sensibil egale din punct de vedere valoric. Dinamo este o echipă ce mereu se află în reconstrucţie, CSM Bucureşti pare a nu resimţi plecarea unor titulari de bază, revenirea lui Surugiu fiind benefică galben-negrilor, în timp ce Universitatea Cluj mai are de muncit pentru a crea o echipă omogenă din jucătorii recent transferaţi.
[stextbox id=”custom” caption=”Programul clujenilor în Play-out:”]* 2 august, ora 10:00 Dinamo – ”U” Cluj
* 18 august, ora 10:00 ”U” Cluj – CSM Bucureşti
* 25 august, ora 10:00 ”U” Cluj – Dinamo
* 8 septembrie, ora 10:00 CSM Bucureşti – ”U” Cluj[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu