CM Serbia / Obiectiv ratat

Cristina Neagu a marcat de 10 ori în poarta Ploniei dar golurile ei nu au fost suficiente pentru calificarea României în sferturile mondialului din Serbia

Echipa naţională de handbal a României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial care se desfăşoară în aceste zile în Serbia. „Tricolorele” antrenate de Gheorghe Tadici au fost învinse, scor 31-29, de reprezentativa Poloniei în faza optimilor de finală ale competiţiei şi au ratat astfel obiectivul fixat de Federaţia Română de Handbal, accederea în primele opt selecţionate ale lumii.

Repriză de coşmar
Partida cu Polonia a început perfect pentru naţionala României care a marcat din toate poziţiile şi a dat senzaţia că are meciul în mână. Astfel, după primele 30 de minute de joc fetele lui Tadici aveau un avantaj confortabil pe tabela de marcaj, scor 17-13.

A urmat repriza secundă şi totul s-a năruit. Polonezele au practicat o apărare extremde agresivă, iar pe faza de atac au făcut ce au vrut şi au marcat la foc automat. Wojtas cu 9 goluri, Grzyb (7) şi Kulwinska (6) au fost principalele marcatoare ale reprezentativei poloneze.

Din tabăra României, Cristina Neagu şi-a etalat încă o dată clasa mondială, a marcat de 10 ori însă, a fost poate singura jucătoare care a crezut cu adevărat că poate să-şi învingă adversarul. Brădeanu a punctat şi ea de şase ori, dar efortul celor două a fost inutil la finalul partidei.

„Suntem triste şi supărate. Nu ne aşteptam să pierdem. Polonia ne-a surprins, a jucat total invers de ce ne aşteptam, de ce vizionasem înainte de meci. Au venit peste noi şi ne-au demoralizat. Am luat foarte multe goluri, ştiam care sunt jucătoarele lor periculoase, din păcate nu am reuşit să le blocăm”, a declarat portarul Talida Tolnai, la finalul jocului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu