CM 2014 / Grecii, în calea fericirii noastre!

Foto: fifa.com

România va întâlni Grecia la barajul pentru Cupa Mondială din Brazilia, 2014. „Tricolorii” au evitat duelul cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

România visează cu ochii deschişi la calificarea la Cupa Mondială din Brazilia. La tragerea la sorţi de la Zurich, „tricolorii” au fost ocrotiţi de zeiţa Fortuna. Românii au picat la baraj cu cel mai accesibil adversar: Grecia (locul 15 în clasamentul FIFA). Elevii lui Victor Piţurcă au scăpat astfel de puterile Europei, Portugalia şi Ucraina, care se vor duela cu Suedia, respectiv Franţa.

Manşa decisivă se joacă la Bucureşti!

„Tricolorii” mai au de trecut un singur hop pentru a putea participa din nou la un turneu final de Cupă Mondială. În calea fericirii românilor se află grecii lui Fernando Santos. Elenii au încheiat grupa G pe locul secund, cu 25 de puncte, la egalitate cu Bosnia-Herţegovina, dar cu un golaveraj mai slab. Manşa decisivă se va juca la Bucureşti, în 19 noiembrie, iar turul va avea loc în Grecia, în 15 noiembrie. „Din punctul meu de vedere este tot ce ne puteam dori. Aveam posibilitatea de a pica cu echipe mult mai titrate. Nu trebuie să îi neglijăm nici pe greci. Eu, cel puţin, sunt foarte fericit. Nu cred că faptul că ei au un lot în vârstă este un avantaj pentru noi, la acest nivel nu se pune aşa problema. Oricum, este mai bine decât putea fi, mai ales că aveam şi alţi adversari, mai bine cotaţi”, a declarat Ciprian Marica, la DigiSport.

Palmaresul de partea românilor

România are şi alte motive de bucurie. Din cele 30 de partide jucate contra grecilor, „tricolorii” s-au impus de 17 ori şi au suferit doar cinci înfrângeri. Opt confruntări s-au terminat la egalitate. Ultima victorie a reprezentativei noastre s-a consemnat în 15 noiembrie 2011. Atunci, românii au câştigat cu 3-1, cu menţiunea că partida a fost una amicală. Mai mult, în preliminarii elenii au înscris doar 12 goluri, deşi au evoluat în grupă cu Liechtenstein, Lituania şi Letonia. Defensiva e singurul capitol la care excelează grecii. În 10 meciuri, jucătorii lui Fernando Santos au încasat doar patru goluri, dintre care trei în eşecul cu Bosnia (1-3). „Cred în echipa mea, în jucătorii mei şi sper să obţinem un rezultat bun în primul meci acasă, care să ne asigure calificarea. Sper să avem un stadion plin şi fanii să ne susţină ca întotdeauna”, este optimist însă Fernando Santos, selecţionerul Greciei.

Piţurcă, precaut

Victor Piţurcă se arată rezervat în privinţa şanselor „tricolorilor” de a se califica la CM. „Grecia este pe locul 15 în lume, a avut un parcurs foarte bun în calificări, are jucători de foarte mare experienţă. Este clar că plecăm cu şansa a doua, chiar dacă i-am învins în amical. Calificarea e deschisă ambelor echipe, avem şansa noastră şi sper să profităm de ea”, a transmis selecţionerul României.

„Suntem aproape de Campionatul Mondial. Plecăm cu şanse egale. Trebuie să studiem bine adversarul, să nu spună lumea că am picat cu Grecia şi mamă ce bine e”, Gheorghe Hagi

[stextbox id=”custom” caption=”Meciurile de la baraj:”]1. Portugalia – Suedia
2. Ucraina – Franţa
3. Grecia-România
4. Islanda – Croaţia[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu