Cluj-Napoca va avea un al doilea turneu WTA

Cel mai nou turneu din circuitul mondial de tenis profesionist feminin, Transylvania Open, se va desfășura la Cluj-Napoca, în perioada în perioada 25 – 31 octombrie.

Noul turneu de la Cluj, organizat tot de Winners Sports Club, va fi din seria WTA250 și se va desfășura indoor, în Sala Polivalentă, pe suprafață hard.

La fel ca și la recent încheiatul turneu Winners Open, organizatorii vor oferi premii în valoare totală de 235.238 de dolari.

Astfel, Cluj-Napoca devine singurul oraș european care găzduiește două turnee WTA de 250 de puncte.

La Transylvania Open sunt așteptate mai multe jucătoare de top, întrucât aceasta va fi ultima competiție înainte de Turneul Campioanelor. Fiind o competiție indoor, chiar înaintea turneului WTA Finals de la Shenzen, care e programat să înceapă pe 1 noiembrie, noul turneul de la Cluj-Napoca ar putea atrage multe jucătoare din partea superioară a clasamentului mondial WTA.

Cel mai probabil, organizatorii vor acorda numeroase wildcard-uri jucătoarelor de Top, implicate în lupta pentru calificarea la Turneul Campioanelor, iar una dintre participantele de la Cluj ar putea fi, evident, Simona Halep. Sportiva din țara noastră a ieșit din Top 10 mondial și va avea nevoie de multe puncte pentru o eventuală prezență la WTA Finals de la Shenzen.

Andrea Petkovic a câștigat Winners Open
În perioada 1-8 august, tot la Cluj-Napoca a avut loc turneul Winners Open WTA250. Jucătoarea germană Andrea Petkovic a câștigat finala, după o victorie categorică, scor 6-1,6-1, cu Mayar Sherif din Egipt. Exact 60 de minute a durat ultimul act al primului turneu WTA din istoria Clujului.

Petkovic a obţinut un premiu de 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA, iar învinsa din finală, 16.398 de dolari şi 180 de puncte. Pentru jucătoarea din Germania victoria de la Cluj-Napoca a fost primul succes în circuitul mondial după 6 ani.

Natela Dzalamidze (Rusia) și Kaja Juvan (Slovenia) sunt campioanele de dublu ale Winners Open 2021. Cele două le-au învins pe Mayar Sherif (Egipt) și Katarzyna Piter (6-3, 6-4) și au câștigat trofeul de la Cluj și premiul total de 10.300 USD.

Distribuie:

Postaţi un comentariu