Clujul și Shandong, parteneri în sport

Delegația oficială în domeniul sportului din provincia chineză Shandong a semnat, vineri, la Cluj un protocol de colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Cluj. Li Weicheng, directorul centrului de pregătire sportivă din Shandong şi Răzvan Sotiriu, director executiv al Direcţiei Judeţene Pentru Sport şi Tineret Cluj, au iniţiat astfel, colaborarea dintre Shandong și județul Cluj pe linie sportivă, scopul principal fiind acela de a face schimburi de experiență între antrenori.

”Sper ca acest protocol să genereze proiecte viabile în folosul sportivilor, antrenorilor, atât clujeni cât și chinezi. Urmează să stabilim amănuntele colaborării și vom știi exact ce vor dânșii, ce vrem noi și mai ales ce se poate face”, a declarat directorul executiv al DJST Cluj, Răzvan Sotiriu. Oaspeții chinezi s-au arătat extrem de interesați de stabilirea unor parteneriate în gimnastică, scrimă și fotbal feminin, dar au mărturisit că își doresc antrenori români care să performeze în China și în alte discipline sportive, considerate mai puțin performante în provincia Shandong.

„Avem aceeași speranță și același scop comun ca și voi și tocmai de aceea am dorit să semnăm acest memorandum între județul Cluj și Shandong, pe linie sportivă. Avem un plan pe termen lung pentru secțiile scrimă și gimnastică. Cunoaștem foarte bine că România este o forţă mondială în gimnastică. Nume precum Nadia Comăneci, Lavinia Miloșovici, Cătălina Ponor sau Sandra Izbașa sunt puncte de reăer ăentru orice tânăr gimnast și avem foarte multe de învățat de la voi.

Vrem să accentuăm un cod de comunicare pentru tineri și sper să putem lucra împreună cât mai bine la cât mai multe discipline sportive”, a declarat reprezentantul delegației chineze, Li Weicheng. Delegația din Asia a vizitat Sala Polivalentă, Cluj Arena și Sala Sporturilor “Horia Demian”, după care s-au deplasat la Deva pentru a oferi echipamente de ultimă generație sportivelor de la Centrul Olimpic.

Distribuie:

Postaţi un comentariu