Clujeanca Alexandra Pop, bronz la Campionatul Mondial de judo din SUA

Alexandra Pop (foto, a doua din dreapta) a cucerit în SUA a cincea sa medalie din carieră şi a treia la un campionat mondial de judo.

Alexandra Pop (categoria 48 kg) a obţinut două victorii în grupa preliminară, cu Diyora Keldiyarova din Uzbekistan şi cu Sadjia Amrane din Algeria, dar a pierdut meciul trei cu Dilara Lokmanhekim din Turcia. Intrată în recalificări, clujeanca a trecut de Joana Diogo (Portugalia) reuşind să acceadă în finala pentru medalia de bronz, unde a învins-o pe Cristina Budescu din Basarabia.

Este a doua medalie câştigată în acest an de Alexandra Pop, după ce în urmă cu doar o lună, cucerise, în limitele aceleiaşi categorii de greutate, medalia de argint la CE de juniori de la Bucureşti.

De remarcat este faptul că Alexandra Pop, antrenată la Centrul Olimpic de la Cluj de profesoarele Gianina Inclezan Andreica şi Laura Moise Moritz, este, la cei doar 20 de ani, una dintre cele mai titrate sportive din Cluj. Ea are deja în palmares cinci medalii cucerite la mondiale şi europene: argint la CM cadeţi (2009), bronz la CE cadeţi (2010), argint la CM juniori (2013), argint la CE juniori (2014) şi bronz la CM juniori (2014). Asta, fără a mai socoti zecile de medalii cucerite la campionatele naţionale sau alte turnee interne şi internationale.

Nouă medalii pentru olimpicii clujeni

Bronzul cucerit de Alexandra Pop la CM de judo din SUA este a noua medalie cucerită de sportivii olimpici clujeni în acest an, la CE sau CM. Până acum, după primele zece luni ale anului, Clujul are o campioana mondială, Cristina Laslo (aur la CM de handbal junioare), un campion european, Rareş Şipoş (aur la CE de tenis de masă pentru juniori), sportiv care, la aceeaşi competiţie, a cucerit şi trei medalii de argint, dar şi o vicecampioană olimpică la tineret, judoka Ştefania Dobre (argint la JO de tineret din China). Alexandra Pop are şi ea în palmares două medalii, argint la CE de juniori şi un bronz la CM de juniori, medalii de care am amintit mai sus.

O singură sportivă din Cluj a câştigat în acest an o medalie la o competiţie internaţională oficială de seniori: Ana Maria Pavăl, care în luna aprilie a cucerit bronzul la CE de lupte libere din Finlanda.

Distribuie:

Postaţi un comentariu