Claudia Pop revine în baschetul feminin spaniol

Claudia Pop a decis să revină în baschetul spaniol / Sursa foto: fibaeurope.com

Sătmăreanca Claudia Pop, una dintre cele mai talentate dar și frumoase baschetbaliste de la noi, a decis să-și continue cariera în prima Ligă Spaniolă.

Componentă de bază a CSM Satu Mare, fiind părtașă la mai toate succesele obținute de echipa sătmăreană ( două locuri doi și un loc trei în LNBF, o medalie de argint în Cupa României), sătmăreanca a ales să semneze cu Toyota Recreativo Conqouero Huelva, formație care a încheiat stagiunea precedentă pe poziția a 11-a din tot atâtea echipe care au luat startul în LFB (Liga Feminino de Baloncesto).

Claudia nu este la prima experiență în baschetul spaniol, frumoasa blondină care măsoară 1, 86 metri, a mai evoluat în urmă cu trei sezoane la CBOlesa. În stagiunea 2010-2011, petrecută la echipa din Barcelona, ea a înregistrat medii de 6, 7 puncte, 1, 9 recuperări, 1, 3 pase decisive în aproximativ 29 de minute petrecute pe teren. Din nefericire, Claudia a jucat doar 11 meciuri la formaţia iberică din cauza problemelor financiare, şi s-a întors, din nou, la Satu Mare.

Stagiunea 2012-2013 s-a dovedit a fi una de adaptare pentru sportiva de 23 de ani, aceasta revenind pe parchet după o ruptură de ligament suferită în 2011într-o semifinală ICIM Arad – CSM Satu Mare. Claudia Pop a evoluat sezonul trecut la CSM Târgovişte pentru care a jucat 27 de partide în Liga Naţională şi a avut medii de 6, 3 puncte, 1, 9 recuperări şi 1, 5 pase decisive pe meci. De asemenea, baschetbalista a evoluat şi în ediţia 2012-2013 a Euroligii feminine, acolo unde a îmbrăcat tricoul lui CSM Târgovişte de 8 ori (4, 1 puncte, 2, 4 recuperări şi 0, 9 pase decisive pe meci).

În 2009, Claudia Pop a fost numită de site-ul Eurobasket.com cea mai bună jucătoare a Campionatului European de baschet feminin U20, divizia B. La acelaşi turneu, românca a fost şi cea mai bună marcatoare (20, 1 puncte pe meci) şi a adus României medalia de bronz. Cu un an înainte, sătmăreanca fusese cea mai bună marcatoare de la Jocurile Balcanice U18.

 

A fost aleasă Miss Baschet 2007

Pe lângă talent şi îndemânare în joc, Claudia are şi toate atributele unei femei frumoase. O demonstrează şi titlul de Miss obţinut în 2007 la All Star Game-ul de la Târgovişte.

“Defapt am participat la trei ediţii de All Star Game, însă cel mai reuşit mi s-a părut cel din 2007 de la Târgovişte, unde a fost o organizare ireproşabilă. Până la urmă, modelul preluat din baschetul american nu face decât să aducă o şi mai bună propagandă baschetului, unde nu contează rezultatul ci spectacolul. Cât priveşte titlul de Miss, nu pot să zic că nu mi-a plăcut că am obţinut acest titlu… dar pentru mine nu înseamnă foarte mult, deoarece eu joc baschet, şi evident că îmi doresc să fiu apreciată pentru ceea ce fac nu pentru cum arăt…” spune frumoasa baschetbalistă.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu