CICLISM/ Chris Froome, rege în Turul Franței

Froome (galben), alături de Quintana și Sagan, laureații Turului Franței/ Foto: AP

Chris Froome, rutierul în vârstă de 28 de ani, a îmbrăcat tricoul galben pentru prima dată în etapa cu numărul opt. A fost ultima etapă cand celebrul tricou a stat pe un alt rutier în afara britanicului, acesta reușind să-și adjudece primul trofeu în „Le Tour”. Froome (Sky) a parcurs toți cei 3, 403 km, împărțiți în 21 de etape, într-un timp de 83h 56` 40“. Pe poziția secundă a terminat Nairo Quintana (Movistar), care a venit la 04` 20“ de lider, urmat de Joaquin Rodriguez (Katusha), la 05` 04“ în spatele tricolului galben. Marele rival al lui Chris Froome, Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) a terminat abia pe poziția a patra, cu 06` 27“ întârziere față de Froome.

În clasamentul sprinterilor, cele mai multe puncte le-a adunat Peter Sagan (Cannondale), 409 la număr, fiind rutierul care și-a adjudecat tricoul verde. Locul doi al competiției, Nairo Quintana, a reușit să-l învingă pe Chris Froome în clasamentul cățărătorilor, cu 147 de puncte acumulate, cu nouă mai multe decât liderul echipei Sky. Același Quintana a luat cu el acasă și tricoul de culoare albă, tricoul pentru cel mai bun tânăr din competiție. În clasamentul pe echipe, Saxo-Tinkoff a terminat pe prima poziție, cu un total de 251h 11` 07“.

Ultima etapă a acestei ediții, desfășurată pe ruta Versailles-Paris Champs-Elysees, a fost câștigată de către rutierul Marcel Kittel, neamțul ieșind învingător de patru ori în ediția centenară a Turului Franței.

Distribuie:

Postaţi un comentariu