Champions League / Steaua, în grupă cu Chelsea, Schalke și Basel

Foto: Legia.com

Campioana României a fost repartizată în grupa E, alături de londonezii de la Chelsea, nemții de la Schalke 04 și elvețienii de la FC Basel.

Norocul a fost de partea Stelei la tragerea la sorți de la Monte Carlo. Trupa din Ghencea se va bate pentru un loc în primăvara europeană cu Chelsea, Schalke 04 și FC Basel, ultima o cunoștință mai veche a românilor. „Militarii” au evitat astfel întâlnirea de gradul trei cu extratereștrii de la Barcelona, cu „diavolii” de la AC Milan și cu lăncierii de la Ajax, care se vor confrunta în grupa H.

Steliștii visează cu ochii deschiși la calificarea în primăvara Ligii Campionilor, chiar dacă, teoretic, pornesc cu șansa a treia. „Ne dorim să câştigăm cât mai multe puncte, nu doar să întrecem performanța CFR-ului. E o grupă acceptabilă pentru Steaua. Noi chiar putem să ne calificăm în primăvara europeană a Champions League. Erau variante mult mai grele. Cunosc foarte bine echipele pe care le vom întâlni. Pe Chelsea o cunoaştem, cu Basel am jucat două amicale, îi ştim bine şi pe Schalke. O să fie bine pentru noi”, a declarat Laurențiu Reghecampf la DigiSport. „După ce am văzut grupa, aşteptările sunt destul de mari. Cred că putem face faţă şi putem fi prima echipă din România care se califică. Cred acest lucru. Sunt sigur că e o grupă accesibilă. Nu e atât de spectaculoasă pe cât ne-am fi dorit, dar e o grupă bună. Cred că vom face o figură frumoasă, dacă vom reuşi achiziţiile de care mai avem nevoie”, a subliniat Helmuth Duckadam la Dolce Sport.

Vor revanșa cu Chelsea

Tehnicianul roș-albaștrilor se așteaptă la dueluri încinse împotriva lui Chelsea, favorita grupei. Londonezii au eliminat-o pe Steaua în optimile Europa League, în sezonul trecut, cu scorul general de 3-2. În partida de la Bucureşti, românii s-au impus cu 1-0, dar au pierdut la Londra cu 3-1. „Vom avea o dublă grea. Am spus că vreau revanşa, am avut gura aurită şi cred că vom avea o evoluţie mult mai bună în faţa lor”, a precizat Reghecampf. Antrenorul campionilor a comentat și confruntările cu Schalke: „Am urmărit începutul de campionat din Germania, echipele cu care am putea juca. Leverkusen, Dortmund şi Bayern trec printr-o perioadă foarte bună, de aceea îi doream pe Schalke. Nu sunt o echipă slabă, dar avem şansa noastră cu ei”.

L-au ofertat pe Marica

Pnetru a-și atinge obiectivul, Steaua vrea să se întărească masiv până la încheierea perioadei de transferuri. Ținta numărul unu al „militarilor” e aducerea lui Ciprian Marica, liber de contract după despărțirea de Schalke. „Am discutat cu patronul despre el. Genul acesta de jucător îmi place foarte mult, ar fi în avantajul lui, mai ales că ar veni la o echipă de Champions League. Ne-ar fi util în Ligă”, a anunțat Reghecampf.

„Steaua a căzut foarte bine. Se va bate cu Schalke pentru locul doi, deoarece prima poziție este a lui Chelsea”, Dan Petrescu

 

[stextbox id=”custom” caption=”Programul meciurilor”]

– 18 septembrie: Schalke – Steaua
– 1 octombrie: Steaua – Chelsea
– 22 octombrie: Steaua – FC Basel
– 6 noiembrie: Basel – Steaua
– 26 noiembrie: Steaua – Schalke
– 11 decembrie: Chelsea – Steaua[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu