Champions League / Au făcut Legia la Varșovia

Foto: legia.com

Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor după ce a remizat la Varșovia, cu Legia, scor 2-2. La București a fost 1-1.

Seară magică pentru Steaua. Campioana României nu s-a speriat de infernul de la Varșovia și a obținut a șaptea calificare în grupele celei mai importante competiții intercluburi. Trupa lui Laurențiu Reghecampf a rezolvat ecuația calificării în primele zece minute de joc. Stanciu a deschis scorul printr-o acțiune personală de toată frumusețea. Mijlocașul originar din Alba Iulia s-a distrat cu fundașii Legiei și l-a excutat cu sânge rece pe fostul său coechipier de la Vaslui, Dusan Kuciak (‘7). Piovaccari a dublat avantajul după ce a driblat un adversar și a înscris pe sub goalkeeper-ul gazdelor (‘9).

Legia nu a predat însă armele. Kucharczyk a punctat pentru 2-1, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid (’20). Polonezii au reușit totuși să reducă din diferență prin Radovic, care a reluat imparabil cu capul, de lângă Latovlevici (’27). Furman putea restabili egalitatea pe tabelă cu un exterior de la distanță, dar Tătărușanu a intervenit providențial (’42). Răspunsul steliștilor a venit din gheata lui Tănase, care a trimis puțin peste din interiorul careului (’45+1).

În actul secund, Steaua a cedat deliberat posesia, iar atacurile polonezilor s-au intensificat. Șansa a fost însă de partea „militarilor”. Wawrzyniak (’49) și Dossa Junior (’63) nu l-au putut învinge pe Tătărușanu, aflat într-o formă excelentă. A făcut-o însă Rzeznyczak, după o greșeală a lui Cristea (’90+4). Nu a contat însă. Steaua s-a așezat din nou la masa bogaților!

[stextbox id=”custom” caption=”Echipa de start a Stelei”]

Tătărușanu – Georgievski, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Bourceanu, Filip – Popa, Stanciu (’59 Cristea), Tănase (’72 Tatu) – Piovaccari (’89 Iancu)[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu