CFR / Victorie de caracter

Giorgi Chanturia (foto, cu numărul 11) a marcat un gol în victoria CFR-ului, scor 2-1, în derbiul cu Dinamo din etapa a XI-a a Ligii I / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a învins cu 2-1 pe Dinamo şi a egalat-o pe Steaua în clasament, fie şi doar temporar. Depăşind „matematica” şi cele 3 puncte noi adăugate în ierarhia Ligii I, CFR-iştii merită aprecierea tuturor celor care dădeau ca sigură victoria oaspeţilor, pornind de la „lecţia” pe care Miriuţă şi băieţii lui ar fi urmat să le-o dea conducătorilor. Şi a fost o lecţie de caracter. A fost şi noroc, dar până la urmă şi norocul face parte din joc. A fost o lecţie de caracter a vişiniilor ajunşi la capătul răbdării.

Neplătiţi de vreo 5 luni, fotbaliştii au arătat exact aşa cum i-a descris în ultimele luni antrenorul. Au fost o echipă, un grup unit care au depăşit o situaţie explozivă. Vedeta „câinilor”, Valentin Lazăr a deschis scorul încă din minutul 2 şi a dat apă la moară celor care îi suspicionau pe feroviari de non-combat. A fost şocul care ar fi trebuit să-i dărâme şi mai mult pe Miriuţă, Rada, Guima sau Larie, dar lucrurile au stat exact invers.

Chanturia a restabilit egalitatea şi totodată echilibrul din teren în minutul 19, iar Guima le-a dat o palmă conducătorilor în minutul 83. Au mai fost şi alte ocazii importante, frumoase, una chiar rarisimă, dar toate acestea sunt cel mult statistică. Ceea ce rămâne la capătul derby-ului dintre CFR şi Dinamo este victoria de caracter a unor jucători amăgiţi, amânaţi, frustraţi, neplătiţi.

„După toate problemele pe care le-am avut în ultima săptămână această victorie este una extraordinară. Băieţii au demonstrat încă o dată că pot să strângă rândurile, să fie o echipă şi pentru acest lucru le mulţumesc. Dacă şefii acestui club vor ca Vasile Miriuță și CFR să se bată la titlu, trebuie să rezolve aceste probleme financiare. Nu e ușor să joci neplătit şi nu e normal. Pentru ceea ce am făcut noi trebuie să fim răsplătiţi. Ca să putem să ducem această luptă, până la capăt trebuie rezolvate problemele, iar în vară să mai aducem fotbaliști de valoare. Dar nu vreau să vorbesc despre ce ar putea să fie anul viitor, să vedem mai întâi ce se întâmplă la finalul turului”, a declarat cu maturitate Vasile Miriuţă.

Cel puţin până la finalul meciului dintre Steaua şi ”U”, CFR-ul a egalat campioana în clasament, iar despre atitudine putem spune că în acest moment nu au rival în Liga I.

Distribuie:

Postaţi un comentariu